13:00, tor, 16. Apr

FOTO: Občani Radelj prejeli priznanja





Nocoj so v Radljah ob Dravi slavnostno obeležili občinski praznik. Kakor je v navadi, so na svečani seji podelili občinske plakete in nagrado. Letos so se veselili štirje nagrajenci. Novost tokratne seje pa je bila, da je bila slednja istočasno uradni uvod v premierni Festival hmelja in kulinarike.

nagrajenci, slavnostna seja radlje 2016

Marija Starc je prejela plaketo Občine Radlje ob Dravi za več kot 30-letno aktivno prostovoljno delo na območju OZ RKS Radlje ob Dravi. Stanislava Gros je prejela plaketo Občine Radlje ob Dravi za dolgoletno opravljanje funkcije predsednice krajevne organizacije Rdečega križa Vuhred. Maksimiljan Planšak je prejel plaketo Občine Radlje ob Dravi za dolgoletno požrtvovalno delo v vaški skupnosti Spodnja Vižinga in Športnem društvu Sp. Vižinga Havaji.

nagrada pgd vuhred, slavnostna seja radlje 2016

Letošnjo nagrado Občine Radlje ob Dravi pa so podelili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Vuhred za 140-letno delovanje za ljudi, ki izvira iz humanitarnih nagibov in ga krasi izjemen čut za pomoč bližnjemu v nesreči. V imenu vseh nagrajencev, se je za tovrstno priznanje njihovega dela zahvalil predsednik PGD Vuhred Rado Klemenc.

alan bukovnik, slavnostna seja radlje 2016

Župan Alan Bukovnik je v slavnostnem nagovoru izpostavil, da jim je v minulem letu uspelo uresničiti vse projekte, ki so si jih zadali oziroma, ki so jih izglasovali občinski svetniki. Nekateri projekti, kot je denimo oskrba s pitno vodo, pa so se pričeli izvajati. Ta je gotovo eden večjih v zgodovini Občine, kajti vreden je kar dobrih 10 milijonov evrov, pri čemer bodo pridobili 85% sofinanciranja iz evropskega denarja. Posebej ponosen je tudi, da so Radlje postale vseslovensko prepoznavne in se vpisale na zemljevid zanimivih turističnih destinacij. “Pomembno je, da smo si zadali za cilj, da gradimo na sonaravnem in trajnostnem turizmu”, je dejal. Zahvalil se je občanom, ki skrbijo za dvig kakovosti bivanja v vseh krajih Občine, hkrati pa jih je povabil, naj se ta vikend veselijo in družijo na premiernem Festivalu hmelja in kulinarike. To soboto v njihovih krajih združujejo goste in kuharske mojstre iz kar 13 slovanskih držav, v nedeljo pa bo na sporedu tradicionalni hmeljarski likof.

slavnostna seja radlje 2016 / 2

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.