12:47, sob, 20. Apr

FOTO: Navijači pričakali bronastega Eneja





Včeraj smo v Mariboru sprejeli odličnega judoista Eneja Mariniča. Na svetovnem mladinskem prvenstvu je prejšnji teden v Zagrebu namreč osvojil bronasto kolajno v kategoriji nad 100 kilogramov.

Enej je dejal, da je izjemno vesel tega njegovega doslej največjega uspeha in verjame, da ta ne bo ostal največji. Naslednji večji izziv je tudi nastop na olimpijadi.

Na sprejemu je svoje veselje in ponos izrazila tudi Enejeva mama Klavdija Novak: “Enej je pred judom treniral jiu jitsu in je že 14-ih bil tretji na svetovnem in tretji na evropskem prvenstvu, ampak takrat je bilo to še drugače. Bil je še fantek, sedaj pa je že mladi mož in judo je vseeno olimpijski šport. Njega to osrečuje in kar osrečuje mojega sina, osrečuje tudi mene.”

torta

Še vedno pa mama pri marsičem pomaga, na sprejemu sta skupaj odrezala prvi košček zmagoslavne torte.

Tudi predsednik judo kluba Branik Darko Mušič pravi, da še po treh dneh niso dojeli kar so naredili in da je to zgodovinski uspeh za klub.

Da je to izredno velik in pomemben dan za Maribor je priznal še podžupan MO Maribor Saša Pelko. “Sicer smo navajeni najbolj slaviti ekipne športe, ampak se moramo zavedati, da je tudi v Mariboru uspešni tudi klubi, ki imajo individualne športe, kot je recimo Judo klub Branik, ki je danes dokazal, da se lahko tudi na mednarodnem področju dokaže.” Dodal je še, da Mariborska občina tudi finančno podpira prvenstva v judu in bo tako tudi v prihodnje.

 

Enej je tako Sloveniji priboril drugo medaljo na letošnjem prvenstvu, prvo je osvojila Maruša Štangar, ki je bila prav tako bronasta v kategoriji do 48 kilogramov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.