09:29, čet, 28. Mar

FOTO: Na mariborskem Lentu že postavljajo oder na Dravi





V tem tednu so na Lentu začeli z deli postavitve novega stalnega odra na Dravi. Po napovedih bo ta postavljen do Festivala Lent.

Potem ko je mariborska občina podpisala pogodbo za postavitev stalnega odra na Dravi, s koroškim podjetjem Adteh, so se v tem tednu dela že pričela. Očistili so dno, postavili temelje ter pričeli z montiranjem konstrukcije temeljnih stolpov.

oder-na-dravi

Mestni svet je investicijsko dokumentacijo, ki so jo pripravili v sodelovanju z organizatorjem Festivala Lent – Narodnim domom Maribor, potrdil julija lani.

Stalni plavajoči oder postavljajo ob Vodnem stolpu (v zalivu) kjer bodo pritrdili konstrukcijo, na katero bo mogoče vselej postaviti oder. S tem se bodo izognili visokim stroškom vsakoletnega postavljanja odra, ki bi sicer znašali okoli 70.000 evrov letno. “S tem bomo privarčevali pri vsakoletnih stroških s postavljanjem in podiranjem odra v preteklih letih, saj bo zdaj montaža veliko enostavnejša in cenejša, s tem pa na Festival Lent ponovno vračamo glavni oder, ki smo ga pretekli dve leti resnično pogrešali,” je povedal župan Andrej Fištravec.  

Na novem prizorišču pa bi bilo tudi za okoli tisoč obiskovalcev več prostora, kot je bilo nekoč. Nov letni oder na Dravi naj bi sprejel 3200 gledalcev, medtem ko je nekdanji montažni imel kapaciteto 2500. Parter bo velik okoli 120 kvadratnih metrov in bo stalen. 900 kvadratnih metrov odra pa bo plavalo na pontonih in ga bo mogoče umakniti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.