03:38, sob, 20. Apr

FOTO: Močan veter upostošil v Rušah, Selnici ob Dravi in Lovrencu na Pohorju





Po navedbah mariborske Uprave RS za zaščito in reševanje so številne težave zaradi podrtih dreves na območju Lovrenca na Pohorju, kjer so imeli težave že v ponedeljek čez dan. Veter je ponoči podiral drevesa tudi na območju Ruš in Selnice ob Dravi. Drevo je padlo tudi na želežniško progo v smeri Smolnik – Ruše. Zaradi tega je pričakovati  zamude. 

Prostovolni gasilci Gasilske zveze Ruše so tako imeli polne roke dela že po noči, sedaj pa odpravljajo posledice in nadzorujejo teren.

pgd slemen podiranje dreves

Na območju Elektra Maribor, ki pokriva celotno severovzhodno Slovenijo, je bilo ponoči brez elektrike več kot 10.000 odjemalcev. Zaradi mestoma izredno močnega vetra je čez noč prišlo do vetroloma zlasti na širšem območju Pohorja in Kozjaka, zaradi česar je bilo danes ob 7. uri brez oskrbe z električno energijo še 6500 uporabnikov, večinoma na območju Podvelke, Ruš, Rač, Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic in Sladkega vrha.

Neurje_1

Odpravo poškodovanega omrežja otežujejo neprevozne ceste in nedostopen teren, zato so v nekaterih legah razmere primerljive tistim ob katastrofalnem žledolomu leta 2014, so sporočili iz Elektra Maribor. Angažirali so vse razpoložljive elektromontažne ekipe, da bi čim prej sanirali poškodovano omrežje.

Ljudi ob tem pozivajo, da se ne približujejo poškodovanim vodom, stebrom oziroma drugim elektroenergetskim napravam, ampak o tem obvestijo Elektro Maribor.

Neurje_5

Vir: STA

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.