11:39, čet, 28. Mar

FOTO: Mariborčani podoživeli igre brez meja





Mariborčani in Mariborčanke, pa tudi obiskovalci od drugod, so nocoj na Mariborskem otoku spremljali ex Jadranske igre, ki jih danes imenujemo City Games.

Po mesecu in pol potovanja po državah bivše Jugoslavije se je City Games karavana (pre)selila v Slovenijo. “Hrvaška, Črna Gora, Srbija in BiH so že dobile letošnje prvake in napočil je čas, tokrat smo prišli iskat Slovenskega,” je povedal avtor projekta Miroslav Krzyk, v sodelovanju s Kooperativo Konjice in Mestno občino Maribor.

Po besedah podžupana Saše Pelka so veseli, da je dogodek tokrat v Mariboru, ter, da so tako znova obudili spomin na priljubljene igre brez meja oz. Jadranske igre.

Obiskovalci pa so se ob opazovanju ekip, ki so se pomerile med seboj spominjali iger brez meja. “Seveda se spominjam tega. Bilo je zanimivo, predvsem pa smo jih radi gledali zato, ker so na momente res lahko smešni, igralci in igre,” je bilo slišati od obiskovalke.

Tokrat se je med seboj pomerilo 5 ekip iz Maribora, Dupleka, Pesnice in Ptuja, ki so tekmovale v moderni verziji tradicionalnih iger, med katerimi so vodna košarka, leteči vaterpolo, vodna alka in dirka oslov. razigranemu poletnemu spektaklu in uživate v zabavi in druženju.

REZULTATI:
1. mesto: MARIBOR, Štajerske vijolice
2. mesto: DUPLEK, Se vseeno
3. mesto: PTUJ, Ptuj
4. mesto: PESNICA, Peklenski fantje
5. mesto: MARIBOR, Mariborski tekači

Podrobnosti jutri v Občinskem informatorju, ob 18.30, na BK TV.

jadranske igre ex 9

jadranske igre ex 8

jadranske igre ex 2

jadranske igre ex 1

jadranske igre ex 5

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.