05:57, pet, 29. Mar

FOTO: Maribor prvi zažarel v prazničnih lučeh





Maribor je letos prvi med slovenskimi mesti zažarel v soju (pred)prazničnih luči. Program Čarobnega decembra se je pričel s prepevanjem otrok pred Prvo gimnazijo, nadaljeval pa s tradicionalnim nastopom kolednikov – plesalcev AFS KUDa Študent.prizig luci v mariboru, carobni december (18)

Otroci osnovne šole Prežihov Voranc so prepevali o željah in sanjah, župan MO Maribor Andrej Fištravec je pozdravil navzoče in – kot že nekaj let doslej tudi tokrat dejal – “naj se prižgejo luči in razsvetlijo mesto“, ponosen, ker jih je letos več kot lani. Nova je denimo okrasitev na Titovem mostu, na Grajskem trgu, na Lentu, v Gosposki ulici pred skoraj vsakim lokalom stojijo osvetljene smrečice. Skupno naj bi zagorelo okoli 45.000 lučk, kar naj bi občino stalo okoli 50.000 evrov.

Družbo na odru ter na sprehodu skozi mesto, je županu letos delala tudi snežna kraljica, poglavarka vseh vilincev v mestu. Skupaj z množico otrok, staršev, dedkov in babic se je karavana ustavila na Trgu Svobode, kjer je župan prižgal tudi luči na veliki smreki. Koledniki pa so tradicionalno zapeli in zaplesali. Nekoč so to počeli na obhodu od hiše do hiše, “danes pa pridemo v središče mesta, na Trg, in tako vsem prinesemo veselje“, je dejal eden od plesalcev.

Letos se je pot otvoritvenega sprehoda zaključila na Lentu, pred Hišo Stare trte, kjer plato prvič razsvetljuje okrašeno drevo. “Na to smo zelo ponosni“, je povedala Vesna Horvat iz Zavoda za turizem Maribor-Pohorje. Program Čarobnega decembra po vsem mestu se bo odvijal vse do silvestrovanja. V SNG Maribor bo na silvestrski večer na sporedu predstava Glorious!, na Trgu Leona Štuklja pa bo nastopila Tanja Žagar, ki bo po polnoči oder predala članom zasedbe The Rocktors.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.