12:20, sob, 20. Apr

FOTO: Kolesarji na Pernice, veterani na tradicionalni pohod





Na kolo za zdravo telo! Tega se na Muti še kako zavedajo. Ob koncu občinskega praznika, je danes potekal tradicionalni, tokrat že tretji rekreativni kolesarski vzpon na Pernice.

V športnem parku Gortina se je zbralo 27 nadobudnih kolesarjev, ki so se podali na skoraj 10 kilometrov dolgo traso. “Sem prihajam redno. Organizacija je super, družba še boljša,” tako eden od kolesarjev.

Trasa je po besedah organizatorjev precej naporna, na poti je nekaj vzponov, skupno so kolesarji premagali 600 višinskih metrov. Še pred začetkom letošnjega vzpona pa so obljubili, da se tudi prihodnje leto zagotovo vidimo.

Gortina (4)

Padali so rekordi! Zmagovalcu Juretu Renatu je v samo 35 minutah in 26 sekundah uspelo premagati vse ovire in osvojiti naslov zmagovalca. “Tekma je bila napeta, večino časa sem bil na drugem mestu, na koncu pa mi je uspelo zbrati moči in prehiteti vodilnega,” dodaja.

Dopoldan je potekal tudi 23. pohod časnikov in veteranov, ki se ga je udeležilo okrog 130 pohodnikov. Gre za tradicionalni pohod ob dnevu državnosti. Pohodi so se vrnili z nasmehom na obrazu in z mislijo: “Če smo ovire premagali 91. leta, lahko rečemo, da smo jih z lahkoto tudi danes.”

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.