06:53, čet, 18. Apr

FOTO: Folkloristi zavzeli Bistrico ob Dravi





Včeraj je v Bistrici ob Dravi potekalo že 19. srečanje veteranskih in upokojenih folklornih skupin Slovenije.

“Pomembno je, da svoje mesto med nami najdejo tudi starejši folkloristi – mi jim to omogočimo. Že 19. zapored lahko folklorne skupine iz vse Slovenije na našem odru pokažejo svoje plese,” je dejala Anita Polak, predsednica KUD Svoboda Bistrica ob Dravi.

V nabito polni dvorani Kulturnega doma se nam je predstavilo 12 skupin, ki so v Bistrico ob Dravi prišle od povsod – iz Prlekije, Bočne, Domžal, Pirana, Ljubljane, Loke-Rošnje in od drugod.

Folkloristi - Bistrica ob Dravi

Folkloristi pravijo, da sem prihajajo redno, saj gre za tradicionalno srečanje. Dodajajo še, da “v Bistrici zabave, dobre energije in odličnih plesov nikoli ne primanjkuje”.

V parku pred občino v Rušah so se nam s 30 minutnim programom predstavili tudi folkloristi Društva Divja vrtnica iz Budimpešte. Zaplesali so tradicionalne madžarske plese. “Tega v Rušah primanjkuje, dogodek mi je izredno všeč”, “Uživamo, folkloristi so med nas pripeljali dobro voljo” in “Super je, všeč so mi plesi, še bolj pa njihove prelepe narodne noše,” so navdušeno pokomentirali obiskovalci.

Folkloristi - Bistrica ob Dravi

Polakova je povedala, da FS KUD Bistrica ob Dravi že osmo leto sodeluje z madžarskimi folkloristi. “Naslednje leto gremo tudi mi na izmenjavo v Budimpešto. Nazadnje smo bili tam lani in na njihovem tekmovanju v zelo močni konkurenci prejeli kar nekaj nagrad in zasedli nekaj prvih, drugih in tretjih mest. Takšnih uspehov si nadejamo tudi prihodnje leto.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.