16:42, čet, 28. Mar

FOTO: Dedek Mraz prišel s Pohorja





Mariborski otroci že tradicionalno vsako leto decembra nestrpno pričakajo dedka Mraza, ki prispe na Snežni stadion pod Pohorjem in nato skoraj ves mesec ostane v štajerski prestolnici. Dobri mož se je včeraj popoldne skupaj s pravljičnim spremstvom spustil s Pohorja. Vse do 28. decembra bo obiskoval otroke po vrtcih in šolah.

dedek Mraz Maribor 2019 (5)Otroci so dedka Mraza na Snežnem stadionu pričakali ob 17. uri, ko je njihova pesem o njem predramila pravljična bitja s Pohorja, ugasnile so luči, na temnem pobočju pa je zagorela drobna lučka in se spuščala vse nižje in vse bližje.

Dedek Mraz bo tako ves mesec s svojo praznično okrašeno kočijo in pravljičnim spremstvom potoval po mestnih soseskah ter se ustavljal v mestnih šolah in vrtcih. Prvič že v torek, ko bo obiskal Osnovni šoli Prežihovega Voranca in Kamnica.

Slovo mu bodo pripravili 28. decembra, ko se bo popeljal po svetlečih mestnih ulicah in se ustavil v pravljičnem Vilinskem mestu, kjer ga bosta nestrpno pričakovala tudi Gretka in Gašper. Otroci ga bodo nato skupaj spremljali do velikega odra na Trgu Leona Štuklja, kjer se bo za letos dokončno poslovil.

Tradicijo že vrsto let vzdržuje Zveza prijateljev mladine Maribor. Prve medijske zapise o takšnem dogodku so našli v letu 1948, zato letos obeležujejo 71 let praznovanja prihoda tega dobrega moža.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.