05:16, pet, 19. Apr

FOTO: Cosmo v Maribor prinesel že peti naslov državnega prvaka





Prva dva jesenska vikenda je Frizbi zveza Slovenije izkoristila za organizacijo državnih prvenstev v ultimate frizbiju.

V soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, so se slovenske ekipe pomerile v vseh treh kategorijah na travnati površini v Slovenski Bistrici in na Pragerskem, soboto pozneje, 30. septembra, pa še v ultimate frizbiju na mivki v moški kategoriji v Črnučah pri Ljubljani.

Vir: Ultimate frizbi Maribor
Vir: Ultimate frizbi Maribor

V moški diviziji, ki se je je udeležilo šest ekip (Verti-Go iz Nove Gorice, Frimet iz Kopra in Ljubljane, Nuclear Discs iz Krškega, Rubber Duckies iz Slovenske Bistrice, Ptujska Legija s Ptuja in seveda mariborski Cosmo Men), mariborski fantje niso imeli konkurence. Tako v finalu, kot v vseh preostalih tekmah, so nadigrali nasprotnike in vsakič zmagali z visoko razliko. Cosmo Women so imele le enega nasprotnika, ekipo Rubber Duckies iz Slovenske Bistrice. Izkušnje in uigranost sta bili ključni lastnosti, ki sta mariborski ekipi prinesli naslov državnih prvakinj.

V mešani diviziji naslednji dan je zaigralo pet ekip: Cosmo, Verti-Go, Rubber Duckies, Ptujska Legija in Nuclear Discs. Cosmo je tudi tokrat premagal vse nasprotnike in postal državni prvak še v mešani diviziji.

Pred koncem septembra se je moška ekipa udeležila še državnega prvenstva na mivki. Proti ekipam Frizmi, Rubber Duckies in Ko-Met so dosegli samo zmage, ter domov odnesli še en naslov.

Klub Maribor Ultimate ima tako v svoji vitrini še peti naslov državnih prvakov. Spomladi je ekipa Cosmo postala dvoranski prvak v mešani diviziji, v začetku jeseni pa še v moški, ženski in mešani diviziji na travnati površini ter v moški diviziji na mivki. V oktobru slovenske frizbijaše čaka še dvoransko prvenstvo v moški in ženski diviziji, kjer ekipi Cosmo Men in Women ciljata na še dva nova naslova.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.