21:51, sre, 24. Apr

FOTO: Čarovna noč v kamnolomu





Sinoči so v kamnolomu na Glažuti tradicionalno praznovali Čarovno noč. Letos četrto leto zapored, a tokrat prvič brez sveč, ki bi razsvetlile buče, in prvič brez pravega spusta čarovnice Mice. So pa kljub temu tokrat postavili svoj rekord – razstavili so več kot 100 buč, ki so jih izrezali otroci na delavnicah pri Gasilskem domu Smolnik.

carovna noc v kamnolomu

Čarovnice, vampirji, okostnjaki in veliko “zombijev” se je zbralo v kamnolomu. S čarobno predstavo sta jih najbolj navdušila čarovnik Albin in – vsakoletna gostja – čarovnica Mica.

carovna noc v kamnolomu

Otroci so se krepčali in greli s čajem, starši pa tudi z “zvarki za odrasle”. Med tem pa so izrazili razočaranje nad bučami brez sveč in predstavo brez “letenja čarovnice”, ki so je bili vajeni iz prejšnjih let. Lovro Bačun, predsednik Športnega društva Glažuta (glavni organizator prireditve) je pojasnil, da sveč niso smeli dati “v buče, ker je to lahko obravnavano kot odprti ogenj. Smo se pa znašli pa jih osvetlili s svetlečemi, neonskimi zapestnicami in trakci, tako, da se vsaj malo vidi. Spusta čarovnice pa ne smemo imeti, ker se to obravnava kot uporaba nevarne naprave.

carovna noc v kamnolomu

A čarovnica Mica je tudi brez “letenja” poskrbela za glasen vrisk in krik.

carovna noc v kamnolomu

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.