16:18, pet, 29. Mar

Fištravec: rešili bomo zimsko sezono na Pohorju





Predstavniki mestnega vodstva so se danes sestali s stečajnim upraviteljem Športnega centra Pohorje. Pohorsko vzpenjačo naj bi prevzeli v Marpromu, za ostale naprave iščejo najemnika.

Z uvedbo stečaja ŠC Pohorje so se zaključila 3 dosedanja koncesijska razmerja na Mariborskem Pohorju. Predstavniki mestne oblasti jih bodo – po novem modelu – prenesli na družbo Pohorje šport in turizem, ki naj bi jo ustanovili v Nipi (hčerinskem podjetju Nigrada).

sestanek

Mariborski župan Andrej Fištravec je pojasnil: “Vse 3 koncesije, ki so podeljene na Mariborskem Pohorju za izgradnjo in upravljanje žičniških naprav in javne službe prevoza potnikov, se prenesejo na družbo, ki je v posredni občinski lasti, torej družbo Pohorje šport in turizem, ta pa sklene najemno pogodbo s podjetjem Marprom, ki bo izvajalo dela prevoza potnikov na krožno-kabinski žičnici. Za ostale žičniške naprave se poišče resen najemnik.” S potencialnimi najemniki se še dogovarjajo, je dodal.
Več naj bi bilo znanega v začetku prihodnjega tedna.

drago dubrovski

Današnji dogovor pa naj bi – po oceni stečajnega upravitelja Draga Dubrovnika – koristil tudi delavcem ŠC Pohorja: “Sicer pri nas dobijo odpovedi, z vsemi pravicami na Zavodu, pravicami na Jamstvenem skladu… in če bo ta sistem funkcioniral, imajo ti delavci možnost, da se bodo zopet zaposlili. Seveda pri drugih delodajalcih, ampak morda na istih delovnih mestih.

V zvezi s trenutno stoječo gondolo, kjer so ta teden – zaradi pomanjkanja denarja – začasno ustavili dela, pa je Fištravec napovedal nadaljevanje remonta. Denar naj bi zagotovili najemniki.

Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.