06:20, tor, 16. Apr

Fištravec razrešil podžupanjo





Mariborski župan Andrej Fištravec je po današnjem izstopu svetnikov iz njegove liste, z mesta podžupanje razrešil Melito Petelin.

Melita Petelin in Andrej Fistravec

Mariborski mestni svetniki Janko Leva, Aleš Sumer, Tjaša Mikuž, Zvonka Novak in Melita Petelin so danes izstopili iz svetniške skupine Liste Andreja Fištravca. na njihov izstop se je odzval Fištravec in v pisni izjavi sporočil, da da ga izstop petih svetnikov iz liste, za katerega je izvedel preko medijev, ne preseneča. Kot pravi, se je o tem govorilo že dlje časa, “čeprav nikoli neposredno z mano,” je dodal. Po njegovih besedah se je podžupanja Melita Petelin z mesta podžupanje razrešila sama. “Odstopila je kot članica moje liste, ne da bi me o tem predhodno obvestila,” je pojasnil. “Obvestilo preko medijev je za skupno delo, ki temelji na zaupanju, premalo. Njen izstop iz liste tako tudi razumem kot odhod iz položaja podžupanje, s čimer sem jo seznanil, in tudi izdal ustrezno odločbo o njeni razrešitvi.” je še dodal Fištravec.

Po besedah župana je Melita Petelin kot podžupanja imela vsa pooblastila na področju financ, javno zasebnega partnerstva, infrastrukturnih projektov, investicij in komunale. “Zato težko trdi, da ne more biti soodgovorna za stanje v mestu,” je dodal. “Odločitev o razpustitvi koalicije je določene politične procese v mestu samo pospešila in čas dopustov bo poskrbel, da do septembra vsi, ki delujejo v mestni politiki premislijo o projektih, ki jih bomo skupno dali na mizo in kasneje o njih odločali v mestnem svetu,” pravi Fištravec.

»Če kdo misli, da v mestnem svetu pritiska tipko “za” meni na uslugo ali pritisne tipko “proti” meni na škodo, se krepko moti. Gre za mesto in odločanje o zadevah, ki se tičejo vseh prebivalcev Maribora. Čas, ko bom pred volivci polagal račune, bo prišel neodvisno od takšnih ali drugačnih pozivov. Takrat se bodo polagali računi tudi vseh ostalih, ki delujejo v mestnem svetu. Odgovor, ki ga bo potrebno dati takrat bo, ali se je vedno delalo v interesu mesta, ljudi, ki v njem živijo in delujejo, ali v interesu strankokracije in iskanja razlik v niansah istega cilja, politizaciji in pripenjanju zaslug. Za rezultate, ki so odvisni od mene kot župana in moje liste v mestnem svetu, bom vedno prevzemal odgovornost. Oceno o tem, kaj so prispevale k dobrobiti mesta druge stranke in liste, ki delujejo v mestnem svetu, pa bodo dali volivci na volitvah. Ocenili bodo tudi kandidate za župana. Bomo videli, katere kandidate za župana jim bodo ponudili oz., ali jih sploh bodo in kakšno zaupanje jim bo izkazano s strani volivcev. Kakšna je bila bera kandidatov na zadnjih volitvah, se Mariborčani še gotovo spomnite. Do takrat pa nas vse čaka še veliko dela,« je včeraj zapisal na svojem Facebook profilu.

“Svetnikom Janku Levi, Alešu Sumerju, Tjaši Mikuž, Zvonki Novak in Meliti Petelin želim, konstruktivno delovanje v mestnem svetu, da bomo skupaj uspeli narediti čim več za naše mesto Maribor,” je še sporočil v izjavi za medije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.