06:27, čet, 25. Apr

Fištravec o usodi zimske sezone na Pohorju





Mariborski župan Andrej Fištravec se bo zjutraj sestal s stečajnim upraviteljem Športnega centra Pohorje Dragom Dubrovskim, s katerim bosta pregledala aktualno stanje in iskala možnosti za zagon žičniških naprav, s čimer bi lahko rešili letošnjo zimsko sezono. Dubrovski je sicer povedal, da za zagon žičnic lahko poskrbi samo potencialni najemnik.

Stečajni upravitelj je že ob primopredaji propadlega mariborskega turističnega ponudnika, ki ima v svojem portfelju po prenosu nepremičnin na Družbo za upravljanje terjatev bank zgolj še žičnice ter nekaj več kot sto zaposlenih, dejal, da je pesimist glede letošnje smučarske sezone. Žičnice namreč niso vzdrževane, remont gondole prav tako stoji, v stečajnem postopku pa tudi sicer zadeve tečejo počasneje, kot bi v običajnih razmerah.

Da vse skupaj kaže na najbolj črn scenarij, se je pokazalo tudi v ponedeljek, ko je Mariborski vodovod podjetju odklopil vodo, zaradi česar je vrata zaprl še zadnji hotel Arena, iz katerega so goste preselili drugim hotelskim ponudnikom.

Dubrovski se bo danes sestal tudi z zaposlenimi, med katerimi jih je večina trenutno doma, ter jim pojasnil, kako naprej. Po njegovih besedah bo že danes začel s postopnim odpuščanjem po posameznih skupinah. V vsakem primeru bodo v stečaju odpustili vse, vprašanje je le, kaj se bo zgodilo z žičnicami, na katere je vezanih največ ljudi, je še pojasnil stečajni upravitelj.

Večmesečna finančna agonija Športnega centra Pohorje, ki je dolga leta s hoteli in žičnicami na Pohorju obvladoval mariborski zimski turizem, se je prejšnji teden končala z uvedbo stečajnega postopka. Tega so izpeljali na pobudo vodstva družbe, kjer so pojasnili, da so za družbo, ki je bila že konec junija tik pred stečajem, zadnje tri mesece intenzivno, vendar neuspešno, iskali zadnje možnosti rešitve, oddajo premoženja v najem, dokapitalizacijo ali vstop strateškega partnerja v lastništvo podjetja.

Andrej Fištravec, župan MOM

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.