23:21, pet, 19. Apr

Državni svet na terenski seji o poslovni coni Hoče-Slivnica





Državni svet bo današnjo redno sejo opravil na terenu, in sicer na gradu Komenda nad Polzelo, kjer bo med drugim po nujnem postopku obravnaval predlog zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju Hoče-Slivnica. Seznanil se bo tudi z letnim poročilom o upravljanju državnih kapitalskih naložb v letu 2015.

Foto: STA
Foto: STA

Še pred petkovo obravnavo s strani gospodarskega ministrstva predlaganega in na vladi potrjenega zakona, ki med drugim za potrebe vzpostavitve industrijske cone, na kateri naj bi zrasla bodoča tovarna avtomobilskega giganta Magna, na parlamentarnem odboru za gospodarstvo, bodo zakon danes obravnavali državni svetniki.

Do njega se je že pozitivno opredelila komisija državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance, ki prav tako meni, da gre pri projektu za priložnost za uresničitev strateške investicije na območju z visoko brezposelnostjo, ki bi ustvarila nova delovna mesta in imela druge pozitivne učinke.

Gospodarsko ministrstvo je komisiji pojasnilo, da se v konkretnem primeru sicer zavedajo možnih težav v zvezi z odkupom zemljišč, zato se intenzivno dogovarjajo s kmetijskim ministrstvom, skušali pa bodo najti takšne rešitve, da se bodo v največji meri izognili postopkom razlastitve.

Prav danes se sicer tudi izteče rok, do katerega morajo lastniki zemljišč sporočiti odgovore glede ponujenih možnosti ministra Zdravka Počivalška na sestanku prejšnji teden. Prva je plačilo okoli deset evrov za kvadratni meter zemlje, druga menjava hektar za hektar zemlje ob doplačilu pet evrov odškodnine, tretja pa menjava hektarja za 1,8 do dva hektarja nadomestne zemlje brez odškodnine.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.