08:04, pet, 29. Mar

Družini v Šentilju pomagali gasilci





Mlado družino še vedno pretresa zgodba, ki je v teh dneh odjeknila iz Šentilja po vsej Sloveniji. Družina se je želela  vseliti v hišo, kupljeno na dražbi, a namesto novega doma, so zagledali grozeč prizor: bivši lastnik je iz hiše potrgal vsa okna in električno inštalacijo, začasno pa so okna zakrpali gasilci. A družina še vedno nima novega doma.

Povzročena škoda na hiši po prvih ocenah presega 60 tisoč evrov. Novima lastnikoma pa se je sedaj zapletlo še pri sklepanju zavarovanja. Zavarovalni zastopnik je namreč obljubljal druga kritja škode, kot pa so dejansko bila ponujena.

šentilj bajta
Sanacija škode

Bivši lastnik naj bi celo zatrjeval, da je hiša grajena na črno in, da zaradi tega sledi rušitev, kar je zatrjeval izvajalcu gradbenih del. V zameno za opravljeno delo pa naj bi bivši lastnik odstranjena okna izvajalcu celo podaril . V tem času naj bi posredoval tudi na Ministrstvu za okolje in prostor, kamor je podal vlogo, da hiša ni zgrajena v skladu z gradbenim načrtom in, da naj bi bila zgrajena na črno. Odločba je bila izdana 4.10.2016, kar je dan pred pravnomočnostjo sklepa o lastništvu. Sodišče je predlogu o črni gradnji odobrilo.

Sosedje molčali

V času, ko so iz hiše v Šentilju trgali okna, pa očitno ni bilo prič, ki bi vedele povedati, zakaj nihče ni vprašal kaj se dogaja. Tudi sosede naj bi bivši lastnik v tem času prepričeval, da bo hišo porušil in zgradil večjo. Očitno nihče ni bil seznanjen z njegovimi dolgovi in tem, da je hiša bila na dražbi, konec koncev tudi s tem, da je bila prazna?

20161204_115022
Škoda na hiši v Šentilju

Na pomoč tudi gasilci

Nataliji in Mateju so ob tej grozi z vso vnemo in pomočjo priskočili na pomoč prostovoljni gasilci iz Šentilja, ki so prekrili odprtine vseh oken in vrat. Tako so tudi preprečili nadaljnjo škodo na objektu, ta bi namreč lahko nastala ob nizkih temperaturah in poslabšanju vremena.

šentilj bajta
Sanacija na hiši

Spomnimo: Zgodba se je pričela že lani septembra, ko sta Natalija in Matej iskala hišo za svojo družino. Po enoletni papirni vojni sta končno dočakala dan primopredaje, ko se jima je porušil svet. Hiša je brez oken, vrat, notranje inštalacije, celo brez ogrevalne peči.  Škoda, ki jo je povzročil bivši lastnik, presega 60 tisočakov. Vsa okna in vrata so bila odstranjena na nestrokovni način, prav tako tudi vsa stikala, vtičnice, celo ogrevalna peč. Po neuradnih informacijah naj bi že izvedeli, kje bivši lastnik skladišči odtujeno opremo, vključno s pečjo. Zgodbo bomo spremljali še naprej.

Druge novice

Comment

  • AndrejHorvat

    8 decembra, 2016

    Ne razumem da nihče ne piše da je črnograditel te hiše Janšev vojak BOJAN BELNA ?

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.