19:49, pet, 19. Apr

Družbenokoristno delo za enega od protestnikov





Sodnica na Okrožnem sodišču v Mariboru je enemu od aretiranih na tretji mariborski vstaji, ki je pritrdil obtožbi, da je na protestu vrgel granitni kocki v policiste, danes prisodila sedem mesecev zapora, ki jih lahko odsluži z delom v splošno družbeno korist. V kazen se mu bo vštelo 26 dni, ki jih je takrat komaj polnoleten prebil v priporu.

Sodisce-4

20-letni dijak Nathan Tkalec je bil edini, ki je na četrtkovih predobravnavnih narokih za obtožene napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, na protestu 3. decembra 2012, priznal krivdo. Tožilstvo mu je v primeru priznanja ponudilo sedem mesecev zapora v obliki dela v splošno družbeno korist, in ponudbo je mladenič sprejel.

Sodnica Danila Dobčnik Šošterič je sledila predlogu tožilstva ter fantu na današnjem izreku sodbe naložila sedem mesecev družbenokoristnega dela in ga oprostila plačila stroškov kazenskega postopka.

Tkalec ni dajal izjav za medije, redkobeseden je bil tudi njegov odvetnik Tarek Naji. “Nathan je že pretrpel dovolj, enako vsa njegova družina, tako da je bil to edini možen zaključek celotne zadeve,” je bilo edino, kar je povedal odvetnik.

Predobravnavni naroki so bili v četrtek razpisani za devet aretiranih na tretji Mariborski vstaji. Dva se naroka nista udeležila, pet jih je krivdo zanikalo, enemu pa je sodnica dala še nekaj časa za razmislek, saj se še ni mogel odločiti, ali bo krivdo priznal ali ne.

Obtožnica deveterico bremeni suma storitve kaznivih dejanj napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. Po besedah okrožnega državnega tožilca Darka Simoniča je šest od njih metalo granitne kocke v policiste. Eden je vrgel trd predmet in nato poskušal vreči še kocko, a mu je bilo to preprečeno. Eden je proti policistom vrgel steklenico, eden pa je z rokami tolkel po dveh policistih, je povedal tožilec.

Začetek glavne obravnave za zdaj še osem obtoženih bo predvidoma oktobra. Še prej bo potrebno opraviti predobravnavne naroke za dva doslej odsotna ter obdolženega, ki se v četrtek še ni izjasnil o krivdi.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.