23:37, čet, 25. Apr

Drevesa so padala kot domine





Sinoči je celotno Slovenijo spet “presenetilo hinavsko vreme”. Zaradi silnih nevihte in močnega vetra so tudi na območju Dravske doline, na Štajerskem in Koroškem, padala drevesa.

Ob 3.04 so gasilci PGD Selnica ob Dravi odstranili podrto drevo na cesti Fala–Ožbalt, pred Šturmovo grabo v občini Selnica ob Dravi.
Ob 3.43 je na cesto Ruše–Smolnik, v občini Ruše, padlo 16 dreves. Cesta je bila delno zaprta, drevesa pa so odstranili gasilci PGD Smolnik in Ruše.

slika je simbolicna
slika je simbolicna

V Mariboru je ob 3.35 močan veter odkril streho na Domu Danice Vogrinec v Čufarjevi ulici. Posredovali so poklicni gasilci JZZPR Maribor, tako, da so kovinsko streho začasno pritrdili.

Na Koroškem je meteorna voda zgodaj zjutraj zalila kletne prostore Osnovne šole Vuzenica. Tudi tam so morali posredovati gasilci.
Drevesa so padala na območju občin Radlje ob Dravi, Podvelka in Slovenj Gradec, denimo na cestah v naselju Remšnik. Posredovali so radeljski prostovoljni gasilci, ki so odstranili 8 dreves.
Podrta drevesa so ovirala promet tudi v naselju Janževski Vrh, v občini Podvelka. Posredovali so tamkajšnji gasilci, ki so razžagali in odstranili 6 dreves, prav tako pa so odstranili telekomunikacijski kabel, ki je visel čez cesto. Drevesa so se podrla tudi na cesto Podvelka-Rdeči Breg in Ožbalt-Kapla.
Zgodaj zjutraj so gasilci s ceste odstranjevali tudi podrto drevo v naselju Vodriž v občini Slovenj Gradec.

O podrtih drevesih poročajo tudi iz drugih delov države. Najhuje je bilo na goriškem, tolminskem, idrijskem, ljubljanskem, celjskem in mariborskem območju, pa tudi v Zasavju in ponekod na Gorenjskem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.