16:21, čet, 25. Apr

Dogajanje v UKC Maribor vse manj na očeh javnosti





Po torkovi seji sveta zavoda Univerzitetnega kliničnega centra Maribor še vedno ni znano, kaj je prinesla seja, na kateri so med drugim obravnavali rebalans finančnega načrta in spremembe statuta. Potem ko so seje pred časom zaprli za javnost, v torek po njej niso dajali izjav, kljub obljubi pa še niso uspeli spisati niti sporočila za javnost.

Janez Lavre, foto: STA

Za poročanje javnosti o sejah sveta zavoda je po poslovniku pristojna predsednica Vlasta Kovačič Mežek, ki se je tokrat odločila, da bo dan po seji medijem posredovala zgolj pisno sporočilo. Danes pa so iz UKC Maribor sporočili, da bodo javnosti informacije v zvezi s sejo posredovali po elektronski pošti šele v četrtek.

Zakaj takšne poteze pri obveščanju javnosti, danes niso pojasnili, je pa časnik Večer neuradno izvedel, da naj bi člani sveta znova problematizirali domnevno sporne zaposlitve v upravi bolnišnice po prihodu novega v. d. direktorja Janeza Lavreta. Gre za svetovalca za kakovost ter za vzdrževanje, varstvo okolja in zdravja, pa tudi svetovalko pomočnika za nabavo. Med njimi naj bi bila tudi Lavretova partnerka, kar je po pisanju časnika sprožilo sume o nepotističnem kadrovanju.

V zvezi z zaposlitvami naj bi, dodaja Večer, še pred sejo anonimne prijave prejeli na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), Policijski upravi Maribor in tamkajšnjem tožilstvu.

Tudi v UKC Maribor se za STA niso odzvali na prošnjo za pojasnila o tem, se je pa Lavre, kot je razvidno iz gradiva seje, o domnevno spornih zaposlitvah pred svetom zavoda zagovarjal tako, da sta bili ti usklajeni z ministrico za zdravje, ko ga je ta prosila, da prevzame vodenje bolnišnice. Na ministrstvu so sicer za časnik navedli, da se je ministrica “strinjala, da skladno s kadrovskimi načrti zaposli dve osebi”, o konkretnih imenih pa da nista govorila.

Sicer anonimni avtorji naj bi tudi zaskrbljeno ugotavljali, da je Lavre “v svoji brezmejni maščevalnosti pričel z grožnjami po odpovedi delovnega razmerja vsakogar, ki mu nasprotuje”, dodaja Večer. Kovačič Mežkova je sicer napovedala, da bodo razčistili, kar je treba razčistiti, a da ima sama svoje mnenje o anonimnih pismih.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.