19:30, čet, 25. Apr

Dobrodelni Mariborčan pomagal Marku in socialno šibkim





Mlad Mariborčan Rok Černic je na dražbi zbral 2300 evrov za najšibkejše. Izkupiček je razdelil na dva dela.

Dobrodelni Mariborčan Rok Černic je izkupiček dražbe razdelil na dva dela. Prvo polovico denarja je namenil za pomoč dečku Marku, ki ga v ZDA čaka operacija, drugi del izkupička pa je namenil za prehrambene pakete Centru za socialno delo.

dobrodelnost, rok černivec (1)

Rok je v teh prazničnih dneh še posebej dobrodelen. Po uspešno zaključeni dobrodelni dražbi, na kateri je zbral 2300 evrov, se je odločil, da bo zkupiček dražbe razdelil na dva dela. En del zbranega denarja je namenil Centru za socialno delo, ki bodo nato poskrbeli za prehrambene pakete. “Izkupiček bo šel za prehrambene pakete za upokojence, družine in v prvi vrsti otroke ter ljudi, ki si za praznike ter decembrske dni ne morejo privoščiti vsaj malo boljše hrane kot običajno,” je povedal Rok ter dodal, da bodo ljudje lahko vsaj za hip lahko bolj veseli in srečni, ob tem pa bodo dobili tudi hrano, ki je sicer nimajo.

Drugo polovico sredstev pa je namenil za operacijo in rehabilitacijo 11-letnega Marka Aberška, saj ga čaka dolgo pričakovana operacija na Floridi. 11- letni Mark se je rodil z deformacijo nog in s prirojeno srčno napako in prestal svojo prvo operacijo pri starosti 5 tednov. Zaradi deformacije nog ima za seboj že 20 operacij, grozila pa mu je amputacija nog, a sta starša iskala druge možnosti, predvsem v tujini. Sedaj je pred njim operaciji na Floridi, kjer so preučili, da bo deček lahko hodil brez opornic. Izkupiček dražbe bo tako pokril visoke stroške nastanitve v ZDA.

Termin operacije na Floridi so prejeli za 31. maj 2018. Predvidene so sicer tri operacije, ter nato še dobrih 7 mesecev rehabilitacij, ki jih bo Marko moral opravljati na Floridi.

Kako lahko pomagate Marku?

Za Marka Aberška, ki bo maja operiran na Floridi je podprlo Humanitarno društvo MAUS. Sredstva lahko nakažete na transakcijski račun na TRR: SI56 6100 0000 7087 846 (Delavska hranilnica d.d.), namen nakazila: pomoč Marku.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.