00:04, čet, 25. Apr

Dobovec novi državni prvak, vijolicam bron!





Dobovec Pivovarna Kozel je državni prvak 20. sezone 1. slovenske futsal lige!

Potem ko so v polfinalu nadigrali ekipo RE/MAX Maribor s tremi zaporednimi zmagami, jim je vajo uspelo ponoviti tudi v finalu proti Oplastu iz Kobarida. Mariborčani so na drugi tekmi za 3. mesto sicer izgubili, vendar jim je nabrana prednost z domačega obračuna zadostovala za izjemen zaključek sezone.

Predstavniki Dobovca Pivovarne Kozel so tako opravičili osvojeno prvo mesto po rednem delu tekmovanja in ga kronali s šestimi zaporednimi zmagami v končnici. Tretja finalna tekma se je končala z 2:2, zato so o zmagovalcu odločali penali. Junak tretjega finala je bil vratar zmagovalcev Alen Mordej, ki je zaklenil svoja vrata pri treh kazenskih strelih nasprotnikov in tako pomagal svoji ekipi do tretje zaporedne finalne zmage, ki zagotavlja 1. mesto v državi. Kristjan Čujec pa je bil razglašen za najboljšega igralca v letu 2014.

Eno izmed največjih presenečenj minule sezone pa je zagotovo RE/MAX Maribor. Medtem ko je bilo lani govora za obstanek v ligi, je letos ekipi s trenerjem Dragom Adamičem na čelu uspelo osvojiti 3. mesto. Enajst zmag je zadostovalo, da so končnico napadli s 4. mesta. V polfinalu se je izkazalo, da je Dobovcu težko konkurirati, saj so skupno v sezoni kar petkrat premagali vijoličaste in zasluženo napredovali v finale. Ekipi nogometnega mesta je preostal boj za 3. mesto proti FC Litiji, ki pa so ga zasluženo osvojili.

KONČNI VRSTNI RED:
1. MESTO: Dobovec Pivovarna Kozel
2. MESTO: KMN Oplast Kobarid
3. MESTO: RE/MAX Maribor
4. MESTO: FC Litija

FINALE:
1. TEKMA: Dobovec Pivovarna Kozel : KMN Oplast Kobarid 9:6 (1:0 v zmagah)
2. TEKMA: Dobovec Pivovarna Kozel : KMN Oplast Kobarid 4:2 (2:0 v zmagah)
3. TEKMA: KMN Oplast Kobarid – Dobovec Pivovarna Kozel 2:5 (0:2, 2:2; 2:5) (0:3 v zmagah)

TEKMA ZA 3. MESTO:
1. TEKMA: RE/MAX Maribor – FC Litija 4:1
2. TEKMA: FC Litija – RE/MAX Maribor 2:1 (Skupno 3:5)

slika 1

Brez naslova

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.