07:01, pet, 29. Mar

Dejan Zavec znova po naslov svetovnega prvaka





Slovenski boksar Dejan Zavec se bo 11. aprila v mariborski dvorani Tabor pomeril za naslov prvaka po verziji WBF. V dvoboju supervelterske kategorije do 69,35 kilogramov bo njegov nasprotnik Belgijec armenskega rodu Saša Jengoian.

zavec1

Zavec, v karieri je doslej nanizal 38 borb in pri tem 34 zmagal, od tega 19-krat s knock outom, poleg tega pa ima še tri poraze, se bo tokrat spoprijel s precej višje rangiranim borcem. Jengoian, oziroma Zver z vzhoda, je na lestvici poklicnih boksarjev boxrec uvrščen kar 27 mest višje in je na 10. mestu. V karieri je zbral 31 zmag v 33 dvobojih, od tega 21 s KO, enkrat je izgubil in enkrat boksal neodločeno.

Po Zavčevem mnenju bo Belgijec največjo nevarnost predstavljal s svojo vrhunsko armensko boksarsko šolo, poleg tega je s 183 centimetri tudi za 11 centimetrov višji od Ptujčana.

“Reči moram, da je bilo v igri veliko imen različnih razsežnosti. Če bi špekuliral, bi se morda odločil za slabšega oziroma nižje rangiranega nasprotnika, a ponudila se mi je priložnost za naslov svetovnega prvaka in z velikim veseljem sem jo zagrabil,” je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal Zavec, ki je bil nazadnje v ringu oktobra lani, ko je prav tako v Mariboru premagal Madžara Ferenca Hafnerja.

“Odločil sem se za zelo zahtevnega borca, ki v Maribor prihaja z znanjem odlične armenske boksarske šole. Ta je v prostoru z Rusijo, Kazahstanom in Ukrajino ena najboljših v Evropi, če ne celo najboljša,” je povedal Zavec.

“Ogledal sem si precej njegovih posnetkov in reči moram, da nisem opazil nobenega slabega elementa, vsaj takega ne, ki bi bil viden s prostim očesom. Treba se bo maksimalno potruditi, dati svoj maksimum, da si bom lahko odrezal kos zmage,” je še povedal Mr. Simpatikus.

Na kondicijski pripravi je ptujski boksar delal že vse od decembra, zdaj se odpravlja v Magdeburg, kjer bo taktiko in tehniko pilil pod budnim očesom dolgoletnega trenerja Nemca Dirka Dzemskega.

Potem ga ob vrnitvi v Slovenijo v zadnjih tednih pred dvobojem čakajo še sparingi, med njimi Čeh Stepan Horvath. Zavec prav tako ne zanika načrtov o vrnitvi v boksarsko Meko v ZDA, a želi iti korak za korakom in si znova priboksati naslov prvaka.

Dvoboj bo aprila spet na sporedu v dvorani Tabor, vstopnice bodo na voljo od 2. marca na vseh Petrolovih servisih in prodajnih mestih Eventima, organizator dvoboja Tomaž Barada pa pričakuje, da bo vseh 4500 mest, kolikor jih bo na voljo, bržkone razprodanih.

“Vesel sem, da smo uspeli z RTV Slovenija doseči dogovor in bodo dvoboj neposredno prenašali, saj v dvorani bržkone ne bo prostora za vse, ki bi si želeli spektakel ogledati,” je dejal Barada in dodal: “Imeli smo srečo, ko smo se dogovarjali za ta dvoboj. Jengoianova ekipa je sprejela naše povabilo, mislim pa, da so nas vzeli malo preveč zlahka, podobno kot pred leti, ko se je Dejan v JAR prvič okronal z naslovom svetovnega prvaka.”

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.