10:50, pet, 29. Mar

Darko Milanič: Energično, a ne brezglavo





Nogometaše Maribora v četrtek v Ljudskem vrtu ob 20.15 čaka tekma sezone. Pred povratnim dvobojem odločilnega kroga kvalifikacij za skupinski del evropske lige z azerbajdžansko Gabalo, kjer bodo lovili dva gola zaostanka (prva tekma 1:3), so odločni, da napak iz prve tekme ne bodo ponovili.

Darko Milanič foto: STA
Darko Milanič
foto: STA

“Komaj čakamo, da se tekma začne, da pokažemo energijo in z napadalno igro stremo tekmeca,” so bile uvodne besede trenerja Darka Milaniča na današnji novinarski konferenci.

Za Mariborčani je v zadnjem obdobju slab rezultatski niz. Razen poraza v Bakuju so dvakrat izgubili tudi v državnem prvenstvu. Tekma z Gabalo bo priložnost za vnovično uvrstitev v skupinski del tega evropskega tekmovanja. Tam so nastopili kar trikrat. “Pred nami je tekma sezone. Videli smo, kaj smo narobe naredili v Bakuju in zavedamo se napak. Vsi verjamemo v napredovanje,” pravi Dare Vršič.

Strokovni štab Mariborčanov je podrobno analiziral prvo tekmo v Bakuju. Milanič je imel kup pripomb nad igro izbrancev. “Imeli smo veliko prostora, v prvem polčasu smo dobro stali in žogo držali. V trenutkih, ko bi se lahko namensko branili, bi se z več zbranosti tudi ubranili. V tistih petih minutah drugega polčasa so tekmeci izkoristili srečo, ko nismo pravilno odreagirali. Tukaj vidim priložnost. Moramo zabiti, rezultat loviti s pametjo in energijo.”

Dva gola, ki jih bo treba doseči, so želja, toda previdnost mora biti prisotna. O tekmecih je Milanič še dejal: “Moštvo zna tekmovati v Evropi, brezglavost ne pride v poštev. Imajo kompaktno obrambo na svoji polovici, prehodi v napad so izredni in močni so ob prekinitvah. Pričakujem podobno igro kot na prvi tekmi.”

Maribor je v skupinskem delu evropske lige nazadnje igral v sezoni 2013/2014, kjer se je uvrstil v šestnajstino finala. Tam ga je izločila Sevilla. Po uvrstitvi v ligo prvakov leta 2014 je lani sledil šok, ko je Astana že v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov zaključila njegovo evropsko zgodbo.

Pred Mariborčani je zdaj priložnost, da evropske nastope spet podaljšajo do decembra. Toda Gabala, ki je lani prvič nastopila v skupinskem delu evropske lige, prav tako želi ponoviti lanski uspeh. V vrstah Maribora se v igro vrača Marwan Kabha. Dejan Mezga, ki se je po dveh letih vrnil v mesto pod Pohorjem, ne bo mogel igrati.

Tekmo v Ljudskem vrtu bo vodil madžarski sodnik Viktor Kasai.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.