07:00, pet, 29. Mar

Danes predčasno glasovanje za predsednika države in finalno soočenje na BK TV





Volivci, ki se glasovanja za predsednika države v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, lahko glas oddajo na predčasnem glasovanju, ki se pričenja danes. Prav tako pa je danes ob 20h na BK TV na sporedu Finalno predsedniško soočenje.

V drugem krogu predsedniških volitev se bosta pomerila najuspešnejša kandidata iz prvega kroga. Borut Pahor, ki je 22. oktobra prepričal 47,21 odstotka volivcev, in Marjan Šarec, ki je v prvem krogu dobil 24,76 odstotkov glasov. Oba finalista bosta nocoj ob 20h v  Finalnem predsedniškem soočenju iz oči v oči sedela s petimi predstavnicami državljank in državljanov, predstavnicami (splošne) javnosti. Preverite kako sta bila kandidata 2. kroga kos petim ženskam: Zdenki Križanič, Neji Rems Arzenšek, Svetlani Sabantsevi, Karin Jurše in Andreji Kračun.

Sequence 01.00_12_09_13.Still008

Predčasno glasovanje
Volivci lahko na predčasnem glasovanju glasujejo le na tisti upravni enoti, na območju katere imajo stalno prebivališče, sicer pa je glasovanje povsem enako kot na dan volitev. S seboj morajo prinesti osebni dokument in se podpisati v volilni imenik.

Glasuje se tako, da se obkroži številko pred imenom kandidata, ki bosta na glasovnici navedena po naslednjem vrstnemu redu: 1. Borut Pahor in 2. Marjan Šarec. Jutri se bo iztekel rok, do katerega je mogoče zahtevati nekatere posebne oblike glasovanja: na voliščih zunaj kraja stalnega prebivališča, glasovanje na domu ter na volišču, dostopnem za invalide.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.