08:02, sre, 24. Apr

Čuš in Zeleni Slovenije predstavili kandidate Maribora in okolice, zaradi Ljubljane šli na sodišče





Andrej Čuš in Zeleni Slovenije so ne glede na nedavni zaplet o kandidaturi Milene Babič, odločeni nadaljevati intenzivno kampanjo za prestop parlamentarnega praga na letošnjih državnozborskih volitvah. V sedmi volilni enoti Maribor in okolice so danes predstavili 10 kandidatov, istočasno pa potrdili, da so se zaradi zapleta pritožili na vrhovno sodišče. Pričakujejo ugodbo razrešitev.

dav

V sedmi volilni enoti, ki poleg Maribora pokriva še območja upravnih enot Slovenska Bistrica, Ruše, Šmarje pri Jelšah in Slovenske Konjice, so se sicer danes predstavili kandidati Boštjan Munda, Miha Jesenek, Samo Trs ter nestrankarska kandidata Gvido Novak in Rok Zalar, ki prihajata iz sindikalnih vrst. Ob njih v tej volilni enoti kandidirajo tudi Robert Golež, Nina Beškovnik, Barbara Cenčič Krajnc, Maja Roner in Monika Piberl.

Kapital, človek in okolje
Glavna usmeritev programa Čuša in Zelenih bo vzpostavljanje ravnovesja med kapitalom, ki najeda človeka ter okolje. V znak, da kot Zeleni niso cokla razvoja, so se lotili tudi reševanja životarjenja delavcev na minimalnih plačah. “Pridni ljudje delajo, potem pa ne dobijo niti 700 evrov. Največ takšnih primerov sem videl v trgovinah… Še huje pa je, da pridni ljudje delajo 40, potem pa ne morejo preživeti s svojo pokojnino ali pa si plačati bivanja v domu starostnikov,” je med drugim izpostavil Čuš. Na današnjem srečanju pa je odgovoril tudi na aktualno zagato: na vrhovno sodišče so vložili pritožbo zaradi, po njihovem mnenju, nezakonite odločitve Državne volilne komisije, ki je zavrnila njihovo kandidatno listo v volilni enoti Ljubljana Center. Kot je povedal Čuš ob današnji predstavitvi kandidatov v Mariboru, odločitev sodišča pričakujejo še v tem tednu in verjamejo, da jim bodo ugodili.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.