11:16, sob, 20. Apr

Čistilna akcija v Rušah





Danes je v Rušah in okolici potekala čistilna akcija »Očistimo naše vodotoke in gozdove«. Udeleženci so čistili brežine vodotokov in reke Drave, planinske poti in lovske revirje.

Čistilna_akcija_Ruše-14

Člani Ribiške družine Ruše že tradicionalno vsako leto čistijo brežine vodotokov in reke Drave od Ožbalta do Mariborskega otoka. Stanje onesnaženosti se po mnenju organizatorjev akcije skozi leta izboljšuje. »Pred 20. oz 30. Leti je bila živa katastrofa, ker so ljudje vse metali v vodotoke, zdaj se je precej izboljšalo, ker izgleda, da je nekako pri teh novih generacijah ta občutek, da mora narava ostati čista, boljši. Na žalost pa še ni čisto v redu,« je dejal predsednik gospodarskega odbora Ribiške družine Ruše Ludvik Lamut.

Čistilna_akcija_Ruše-11

Čistilne akcije so se udeležili tudi člani Lovske družine Ruše, ki so očistili bližine gorskih cest, kjer opažajo, da se vsako leto najde največ plastičnih in papirnatih odpadkov. Veliko pa v naravi najdejo tudi pločevink in steklenic. Akcija je bila po besedah predsednika RD Ruše Jožeta Štrausa uspešna, saj po toliko letih točno vedo, katera področja so najbolj kritična in jih je potrebno očistiti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.