21:17, čet, 25. Apr

Ciringer kot kaže ostaja na čelu mariborskih gasilcev





Čeprav mariborski gasilci zaradi dolgotrajnega postopka izbire novega direktorja Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor grozijo celo s stavko, vse kaže, da se bo zadeva kmalu uredila.

Prihodnji teden bo namreč mestni svet za novega direktorja potrjeval Aleša Ciringerja, ki ga podpirajo tudi zaposleni v tem zavodu.

Aleš Ciringer FOTO: STA
Aleš Ciringer
FOTO: STA

Prejšnji direktor Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor Janez Keček je lani odšel v pokoj, občina pa je začasno za vršilca dolžnosti direktorja imenovala nekdanjega poveljnika mariborskih gasilcev Aleša Ciringerja. Slednji se je tudi prijavil na razpis za novega direktorja, poleg njega pa še trije drugi kandidati.

Ogorčeni, ker postopek tako dolgo traja

Ker je bil razpis objavljen že marca, so se zaposleni gasilci zbali, da se za direktorja išče še kakšnega drugega kandidata. Predsednik sindikata gasilcev Aleksander Ogrizek je na začetku tega meseca sporočil, da so gasilci ogorčeni, ker postopek tako dolgo traja. Po njegovih besedah vse kaže, da občina noče Ciringerja, čeprav ima ta podporo tako zaposlenih kot sveta zavoda.

Čas še do 10. junija, sicer stavka

Ta teden je Ogrizek sporočil, da se je izvršni odbor Sindikata poklicnih gasilcev Maribor preimenoval v stavkovni odbor. “Stavkovni odbor je bil formiran, ker mestni svet in župan namerno zavlačujeta imenovanje direktorja javnega zavoda Aleša Ciringerja, ki trenutno opravlja delo vršilca dolžnosti,” je navedel. “V kolikor mestni svet in župan do 10. junija 2016 ne bosta potrdila mandata vršilcu dolžnosti Alešu Ciringerju, bo stavkovni odbor obvestil medije in začel s stavkovnimi aktivnostmi,” je dodal.

Na občini mirijo, da bo zadeva pravočasno urejena. “Končno odločitev sprejema mestni svet in sicer bo to na seji, ki je načrtovana za 2. junij,” so povedali za STA.

Pričakovati, da bo Ciringer dobil podporo

Gradivo za sejo je že javno objavljeno in v njem je navedeno, da župan Andrej Fištravec predlaga, da se direktorsko mesto dodeli prav Ciringerju. Ta namreč po navedbah župana podrobno pozna delovanje zavoda, saj je tam zaposlen že od leta 1995. “V sistemu zaščite in reševanja si je po 21-letnem delu v zavodu pridobil neprecenljive izkušnje in znanja. Tudi njegovo dosedanje vodenje zavoda kot v. d. direktorja sem ocenil kot uspešno,” je navedeno v gradivu za sejo.

Pričakovati je, da bo Ciringer v mestnem svetu dobil podporo, saj tudi ob njegovem imenovanju za vršilca dolžnosti direktorja ni bilo nasprotovanja. Mandat v. d. direktorja mu poteče 11. junija, zato bo redni, štiriletni mandat kot direktor začel z 12. junijem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.