09:28, pet, 29. Mar

Carmina Slovenica vrhunec festivala v Melbournu





Vokalno gledališče Carmina Slovenica je v četrtek na festivalu v Melbournu izvedlo predstavo Ko je gora zamenjala obleko, ki je na pobudo umetniške vodje Karmine Šilec nastala v mednarodni koprodukciji v sodelovanju z nemškim skladateljem in režiserjem Heinerjem Goebbelsom.

Sodelovanje Carmine Slovenice na festivalu v Melbournu oglašujejo kot “mednarodni gledališki dogodek leta”. Plakati s fotografijo iz projekta so po vsem mestu, na melbournskem tramvaju, zastavah, na napovednikih. Do nedelje, ko se bo festival zaključil, bodo sledile še tri ponovitve v dvorani Melbourne Arts Centra, ki sprejme 2000 gledalcev, so sporočili iz mariborskega zbora.

Predstava When the mountain changed its clothing je zadnji dve leti obredla številna evropska mesta in ugledne festivale, med drugim Festival d’Automne v Parizu, festival Holland v Amsterdamu, Trienale v Porurju, Borštnikovo srečanje in gledališki festival v Baslu, ter prejela odlične kritike.

Goebbels je, kot danes piše posebna poročevalka Večera, tudi v Avstraliji prepoznan kot legenda avantgardnega evropskega teatra, eden najbolj vplivnih sodobnih glasbenikov in režiserjev. Na avstralskih festivalih in odrih je bil že večkrat cenjeni gost.

Festival v Melbournu se je začel 10. oktobra. Med festivalskimi dogodki je tudi nastop plesne skupine Trishe Brown, koreografinje, ki je ob Merceu Cunninghamu reformirala svetovno plesno sceno. Med jazzovskimi legendami pa je že nastopil ameriški kitarist Pat Metheny z Unity Group.

Vir fotografije: www.carmina-slovenica.si/
Vir fotografije: www.carmina-slovenica.si/

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.