22:18, čet, 28. Mar

Burnač ostaja na čelu Mariborskega vodovoda z novimi nadzorniki





Danes so na skupščini nadzornega sveta Mariborskega vodovoda zamenjali in na novo potrdili 4 nove člane nadzornega sveta, prav tako pa so na skupščini zavrnili predlog nadzornega odbora za razrešitev direktorja Danila Burnača in sledili zahtevi delavcev, da prvi mož podjetja ostaja na čelu Mariborskega vodovoda.

Danilo Burnač, direktor Mariborski Vodovod (7)

Spomnimo: Od štirih članov nadzornega sveta, ki so direktorju podjetja Danilu Burnaču s sprejetjem sklepa s katerim so predlagali razrešitev direktorja Danila Burnača pokazali rdeči karton, sta dva po tem sama odstopila, še dvema pa je bilo že pred nadzornim svetom pojasnjeno, da ju bodo naslednji teden (po skupščini) razrešili in zamenjali.

Danilo Burnač ostaja na mestu direktorja Mariborskega vodovoda. Minuli teden sta odstopila predsednik nadzornega sveta Mariborskega vodovoda Peter Tuš, ki ga je danes zamenjal predstavnik občine Ruše Matjaž Mihelak in Marija Rozman, ki jo je zamenjala Leonida Polajner iz mariborske obrtne zbornice. Mariborska občina je kot večinska lastnica, predlagala menjavo dveh nadzornikov, Damijana Škrinjarja in Alojza Pisnika. Damijana Škrinjarja je zamenjal v.d. direktor mariborske mestne uprave Simon Štrancar, Alojza Pisnika pa Zvonko Fištravec iz Občine Miklavž na Dravskem Polju.

Dopolnjeno danes ob 16:55

Burnač je po današnji skupščini za STA v zvezi z zapleti iz prejšnjega tedna pojasnil, da se je stari nadzorni svet sestal na izredni seji brez soglasja in vedenja lastnikov, sicer pa naj bi po njegovih besedah tudi v preteklosti kršil določila statuta in poslovnika o delu nadzornikov, saj so se ukvarjali z vodenjem in sprejemanjem sklepov, kaj naj bi uprava delala in kateri zasebnici naj bi dala izvedbo javnih naročil.

Po poročanju STA pa je k temu Burnač dodal, da očitki očitno užaljenih nekdanjih nadzornikov nimajo nobene poslovne, ekonomske in pravne podlage, “saj poslovanje Mariborskega vodovoda poteka normalno. Ni nobene panike ali izrednih razmer, kot so jih ob slovesu želeli prikazati zdaj že nekdanji člani nadzornega sveta, ki so nezakonito sejo izpeljali v moji odsotnosti.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.