01:39, pet, 26. Apr

Brezplačna predaja odpadnih zdravil





Snaga se je v evropskem tednu zmanjševanja količin odpadkov, ki poteka med 21. in 29. novembrom, priključila projektu Medobčinskega urada za varstvo okolja in ohranjanje narave Mestne občine Maribor Kam gredo naša zdravila.

pomicna zbiralnica nevarnih odpadkov

Občane Maribora in širše okolice ozaveščajo o pomenu pravilnega zbiranja in odstranjevanja odpadnih zdravil.
Odpadna zdravila so nevarni odpadek; z njimi lahko ob nepravilnem ravnanju po preteku uporabne vrednosti, povzročimo škodo naravi in človeku. Zato so se v Snagi odločili, da bodo v sredo, 25. in v četrtek, 26. novembra, pred nogometnim stadionom Ljudski vrt, postavili pomično zbiralnico nevarnih odpadkov in občanom omogočili, da vanjo brezplačno predajajo odpadna zdravila. Pomična zbiralnica bo odprta med 12. in 16. uro.

Odpadna zdravila lahko občani vse leto predajajo na vseh njihovih zbirnih centrih. Dvakrat letno, spomladi in jeseni, organizirajo brezplačno zbiranje nevarnih odpadkov s pomično zbiralnico, ki obišče vse mestne četrti in krajevne skupnosti.

V lanskem letu so na zbirnih centrih zbrali dobrih 333 ton nevarnih odpadkov, s pomično zbiralnico v dveh akcijah pa dodatnih 42 ton.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.