12:42, čet, 25. Apr

Bodoči dijaki in študenti tudi jutri na informativni dan





Srednje šole in fakultete so danes in v soboto v znamenju informativnih dni, na katerih se bodo lahko bodoči dijaki in študentje seznanili s srednješolskimi in študijskimi programi, ki jih zanimajo. Na srednjih šolah je na voljo 22.960 vpisnih mest, na fakultetah pa 18.543.

informativni dnevi

Fakultete so bodočim študentom danes svoja vrata odprle ob 10. in 15., nekatere ljubljanske pa tudi ob 12. uri. Jutri bodo predstavitve študijskih programov potekale ob 10., na Univerzi na Primorskem pa še ob 13. ali 15. uri.

Na srednjih šolah bodo informativni dnevi potekali še jutri ob 9. uri.

Tisti, ki bodo obiskali fakultete mariborske univerze, se bodo lahko po pomoč obrnili na člane ŠOU Maribor, ki bodo na voljo pred fakultetami.

V času informativnih dni so javni prevozniki zagotovili dodatne zmogljivosti in informacije. Vsi jutranji vlaki, ki bodo peljali proti Ljubljani, in se popoldne vračali iz nje, bodo imeli dodatne vagone. Med Celjem in Ljubljano bo jutri poleg rednih vozil tudi dodatni vlak.

Mariborski potniški promet bo danes zagotovil dodaten avtobus, ki bo krožno vozil po Mariboru in ustavljal na mariborskih fakultetah in srednjih šolah.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.