12:18, tor, 16. Apr

Bo Poletni Lent prinesel dogajanje in nove zaposlitve?





Mestna občina Maribor je predstavila idejo projekta “Poletni Lent”, s katerim želijo ponovno oživiti dogajanje v mestu Maribor. Prav tako, pa bi s tem projektom lahko odprli nova delovna mesta. O ideji projekta bodo odločali na na seji Mestnega sveta, v torek 22. aprila.

Na MOM so danes predstavili idejo projekta Poletni Lent, ki bi po njihovem mnenju zagotovo pripomogel pri sami oživitvi mestnega jedra. Pretekli dve leti so gostinski lokali imeli dovoljenje za podaljšan delovni čas ter se izkazalo kot pozitivna poteza. Po koncu projekta Evropska prestolnica kulture in projekta Evropska prestolnica mladih pa je pričel veljati stari režim – skrajšani delovni časi. »Želimo ohraniti delovna mesta, ki so se v tem času izoblikovala znotraj gostinskih lokalov.« je ob tem pojasnil Mariborski župan, dr. Andrej Fištravec. Trenutno pa je tako v gostinskih lokalih na Lentu 97 rednih delovnih mest in 86 zunanjih sodelavcev.

V okviru projekta Poletni Lent bi tako mesto oživeli. Pri tem pa je županova svetovalka za pravne zadeve Patricija Jankovič dodala: »Povezali smo se z gostinci in naredili strategijo oživljanja mesta Maribor.« Projekt Poletni Lent, kot so ga poimenovali, je zasnovan od 1. aprila do 31. oktobra. V tem času se bodo na Lentu zvrstile številne prireditve, ki bodo potekale skozi ves dan pa tudi ob večerih. Prireditve naj bi bile namenjene tako vsem generacijam, saj si na MOM želijo medgeneracijskega dialoga. Tako bi naj v okviru projekta poskrbeli za glasbene, plesne in kulinarične prireditve, šahovska tekmovanja in podobno.

DSC_8456

Tako imenovani projekt Poletni Lent je zasnovan od 1. aprila pa vse do konca oktobra. V tem času se bodo na Lentu zvrstile številne prireditve, ki bodo potekale cel dan pa tudi ob večerih. Prireditve naj bi bile namenjene različnim generacijam saj si na MOM želijo medgeneracijskega dialoga. Poskrbljeno bi naj bilo za glasbo, ples, kulinarične prireditve, šahovska tekmovanja in podobno. »V trenutni težki finančni situaciji je vsa Slovenija, posebej Maribor. Vprašanje je koliko naših občanov bo lahko med poletjem kam odpotovalo. Omogočiti jim moramo, da bodo z veseljem ostali doma.« dodaja Patricija Jankovič. Poleg ohranjanja delovnih mest pa si želijo s projektom omogočiti nove zaposlitve in hkrati povečati turizem v Mariboru.

»V trenutni težki finančni situaciji je vsa Slovenija, posebej Maribor. Vprašanje je koliko naših občanov bo lahko med poletjem kam odpotovalo. Omogočiti jim moramo, da bodo z veseljem ostali doma.« je še dodala Patricija Jankovič. Poleg ohranjanja delovnih mest pa želijo s projektom omogočiti nove zaposlitve in hkrati povečati turizem v Mariboru.

DSC_8455

Mestna občina Maribor je v okviru projekta Poletni Lent določila okvir delovnega časa in sicer od 9.00 dopoldan ter vse do 05.00 ure zjutraj. Sicer bo delovni čas bo odvisen od tipa gostinskega lokala in prireditev, ki jih bodo pripravili, kot zatrjujejo s stanovalci problemov zaradi glasnosti in motenja miru ne bo. V ta namen bi naj gostinci za okoliške stanovalce pripravili prav poseben projekt. V načrtu imajo organizirati 3 sosedska srečanja, kjer se bodo lahko spoznali in zabavali. Za njih pa bodo znižali tudi cene vstopnin prireditev. »Bivati v središču mesta ni isto kot na obrobju in to je treba vzeti v zakup.« je dodal dr. Andrej Fištravec.

Druge novice

Comment

  • Branka

    18 aprila, 2014

    Kdo pameten lahko napiše : “kot zatrjujejo, problema s stanovalci ne bo”? Kdo to zatrjuje? Verjetno gostinc, ki jim gre samo za to, da dobijo uradno potrjeno, da lahko imajo odprt lokal do 5. ure zjutraj. Pa to še ne bi bilo tako grozno, če ne bi imeli muzike vsaj 5 x glasneje, kot je dovoljeno. Kdo je nas stanovalce sploh kaj vprašal? Ali se sploh kdo vpraša, kaj to pomeni poslušati glasno muziko in celonočno rajanje, dretje, cvilenje, kregarijo in to do jutra? Potem pa je treba vstati in iti v službo! In tako od aprila do oktobra, vsak dan?

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.