16:13, pet, 29. Mar

Akrobatika v Rušah nekoliko drugače





V Rušah so pred nekaj leti prišli do ideje, zakaj ne bi ustvarili skupine za trening urbanega športa, po katerem je v svetu ter pri nas vse večje zanimanje? Da je bila ideja tudi realizirana, sta minili dve leti.

Vir: Športni upi
Vir: Športni upi

Trudili so se z majhno skupino, izpopolnjevali tehnike treniranja in se tudi sami učili prvin tega športa, ki ga danes imenujemo akrobatika.

Akrobatika je sestavljena iz treh svetovno znanih urbanih športov, in sicer freerun, parkour in tricking, k temu so dodali še vaje za moč, gibljivosti ter raztezne vaje. Tako so ustvarili popoln šport telesne gibljivosti in koordinacije v prostoru. Namen akrobatike pa ni le v treningih za akrobate, kot jih poznamo. Dejavnost, ki jo izvajajo, želijo razširiti med večje svetovne športe, v katerih pa so akrobatske prvine zelo zaželjene. Povabiti želijo predvsem nogometne in košarkarske ekipe, katerim bi s pomočjo teh znanj pomagali k napredku.

Vir: Športni upi
Vir: Športni upi

»Porast skupine letos je bil ogromen. Pridružilo se nam je okoli dvajset osnovnošolskih in srednješolskih otrok, ki so se takoj zaljubili v šport. Smo zelo delovna in hkrati fleksibilna skupina, ki se iz dneva v dan izboljšuje. Odprti smo za nove ideje in jih zelo spoštujemo ter tako omogočamo skupini, da se ves čas razvija,« pojasni vodja društva, Žiga Šporin. Pomemben faktor pri razvoju skupine pa ima tudi telovadnica. »Veseli smo lahko, da imamo tako veliko in kvalitetno telovadnico, ki nam sploh omogoča treninge z večjimi skupinami, s svojo izjemnostjo pa privablja še akrobate iz drugih delov Slovenije. Dobro smo povezani z akrobatskim klubom iz Celja, s katerim smo že izpeljali nekaj projektov. Trudimo se tudi vzpostaviti stik s slovenskimi ekstremnimi športniki in se v prihodnosti udeležiti večjih svetovnih tekmovanj, ki bi naši skupini prinesla vse večji ugled. Imamo vse, kar rabimo za razvoj in mislim, da se nam za prihodnost ni potrebno bati.«

Podrobnosti preberite v športnem magazinu Športni upi.

Vir: Športni upi

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.