10:28, čet, 28. Mar

Agencijo za raziskovalno dejavnost bo vodil Györkös





Vlada je včeraj za direktorja Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS imenovala Jozsefa Györkösa, in sicer za petletno mandatno obdobje. Györkös bo na tem mestu nasledil Francija Demšarja.

Demšarju se je mandat iztekel konec avgusta, a ga je vlada s 1. septembrom za največ pol leta imenovala za vršilca dolžnosti direktorja.

Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, je Györkösa vladi v imenovanje predlagal upravni odbor agencije. Pred imenovanjem za direktorja agencije je bil zaposlen kot redni profesor na mariborski fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Od leta 2013 je tudi predsednik Svetovalnega odbora CONNECT Evropske komisije za raziskave in inovacije na področju informacijsko komunikacijskih tehnologij v okviru programa Obzorje 2020.

Györkös je leta 1985 diplomiral s področja elektrotehnike. Leta 1989 je magistriral na temo metodologij razvoja programske opreme in leta 1992 doktoriral z disertacijo z naslovom Prediktivna ocena razvoja informacijskega sistema. Leta 1992 je dobil naziv docenta na mariborski fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, naziv izrednega profesorja pa leta 1997. V naziv rednega profesorja je bil habilitiran leta 2002.

Zaposlitev na Univerzi v Mariboru je prekinil dvakrat. V obdobju 2001-2004 je bil državni sekretar na ministrstvu za informacijsko družbo, v obdobju 2008-2011 pa državni sekretar na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.

gyorkos

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.