14:41, pet, 19. Apr

Afera parkirišča Univerze v Mariboru dobiva razsežnosti





Potem ko smo objavili zgodbo Nova afera Univerze v Mariboru – parkirišča na Smetanovi, so se nanjo odzvali na Univerzi (v nadaljevanju UM). Potrdili so nečedno dejanje njihove zaposlene in prav tako zapisali, da je bila z zadevo seznanjena glavna tajnica UM Mirjana Babič

V službi za odnose z javnostmi (v nadaljevanju PR) na UM so zapisali: “Glavna tajnica Univerze v Mariboru je bila o predmetnem oglasu obveščena s strani Tehniških fakultet.” /… / “Delavka je o navedenem dejanju tudi sama seznanila rektorja in svoje dejanje obžalovala. Ker v konkretni zadevi ni bilo ugotovljeno, da bi prišlo do oškodovanja univerzitetnega premoženja (objavljen je bil oglas za en daljinec, do dejanske transakcije po zagotovilih delavke ni prišlo), je rektor kot delodajalec, v skladu s svojimi pristojnostmi, delavki izdal disciplinski ukrep – opozorilo.” Zanimivo je, da je Mirjana Babič vodenje postopka in odločitev o ukrepanju prepustila rektorju Igorju Tičarju kljub temu, da 22. člen Statuta UM določa, da je glavni tajnik zastopnik UM, ki glede na 52. člen tudi vodi Univerzitetno upravo. Tudi glede na 19. člen akta o sistemizaciji UM je glavni tajnik vodja univerzitetne uprave, ne pa rektor.

Vir: Google Maps
Vir: Google Maps

Dekani tehničnih fakultet demantirajo navedbe Univerze
Kot kaže si na Univerzi in njenih članicah komuniciranje in seznanitev o tem kaj se je dogajalo s postopkom in odločitvijo (takratnega) rektorja Tičarja, razlagajo drugače. V PR službi so nam odgovorili: “O svoji odločitvi je rektor obvestil dekane Tehniških fakultet.”
Dekani tehničnih fakultet pa so nam danes odgovorili: “Z ukrepom rektorja nismo bili seznanjeni, kot tudi ne o tem, ali je bila s strani vodstva univerze zadeva prijavljena policiji. O primernosti izrečenega ukrepa težko sodimo, ker smo informacije, kaj se je v resnici zgodilo, nekateri prejeli včeraj, nekateri pravkar.

En daljinec ni osamljen primer
Primer enega daljinca (in enega oglasa), ki ga na UM navajajo kot enkratni dogodek, očitno ni osamljen primer. Po objavi prve zgodbe smo namreč v uredništvo prejeli pošto razburjenega občana Petra L., ki potrjuje, da je v mesecu avgustu lanskega leta kupil daljinca od ženske, ki je prodajala daljince za parkirišča na Smetanovi. P. L. dodaja še, da daljinec že približno mesec dni ne deluje več, številka, na katero je takrat klical pa, da ni več dosegljiva. Odločitev o resničnosti in resnosti anonimk, prepuščamo vam, bralcem. Lahko pa dodamo, da so na Policijski upravi Maribor potrdili, da so prejeli “anonimno prijavo, ki se nanaša na sum storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, v eni izmed izobraževalnih ustanov v Mariboru.” Ker kriminalistična preiskava še poteka, nam več informacij trenutno ne morejo posredovati. Zgodbo bomo še spremljali…

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.