19:29, pet, 19. Apr

70. letnica Zidanškove brigade





Minulo nedeljo so na Svetem Primožu na Pohorju obeležili 70 let ustanovitve Zidanškove brigade.
Na praznovanju okroglega jubileja ustanovitve Zidanškove brigade se je zbralo kar nekaj domačinov in okoličanov. Uvodoma so zazvenele besede Prešernove Zdravljice. Te naj bi nas še danes opominjale na vrednote, ki bi jih morali gojiti.

Slavnostni govornik na obeležitvi 70. obletnice, nekdanji komisar Zidanškove brigade Franta Komel, se je v svojem govoru najprej spominjal takratnih bojev in bitk. Nenazadnje pa je vse prisotne opomnil naj se zavedajo pomena teh dosežkov. Tako, pravi, bodo skušali ob tem jubileju tudi mednarodno skupnost informirati o takratnih dogodkih, ki so nedvoumno pisali tudi našo zgodovino. Vuzeniški župan pa je povedal, da so se na tako pomembno obletnico skrbno pripravili. Slavnostni govornik je včeraj pozval mlade, naj se ponosno ozirajo na svojo zgodovino. Prav tako pa se je k Komelovim besedam pridružil tudi župan Franjo Golob, in pripomnil, da si želijo čim več ljudi osveščati o dogodkih iz časa vojne.

70. obletnica Zidanškove brigade (104)

Radeljski župan Alan Bukovnik, ki se je prav tako udeležil slovesnosti, pa pravi, da je vesel, ker lahko ob takšnih priložnostih iz prve roke začuti globino takratnega dogajanja. Oživljati te vrednote pa se je zdelo pomembno tudi obiskovalcem.

Sicer pa so ob tej priložnosti člani Filatelističnega društva “Drava” Muta – Vuzenica, pripravili tudi filatelistično razstavo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.