08:55, sob, 20. Apr

7. humanitarna Štengijada





PU Maribor že od leta 2006 izvaja preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada. Gre za tekmovanje učencev 4. razredov osnovnih šol, ki se pomerijo v spoznavanju pravil za preprečevanje, odpravljanje vzrokov in posledic negativnih varnostnih pojavov.

štengijada 2016 (3)Poleg policije kot nosilca, projekt združuje aktivnosti vseh institucij, ki v okolju kjer živimo in delamo, skrbijo za varnost v ožjem in širšem pomenu. V okviru že 13. Otroške varnostne olimpijade bodo v maju na območju Policijske uprave Maribor izvedli šest predtekmovanj, zaključna prireditev pa bo potekala 31. maja v Dvorani Lukna, kjer bodo gostili najboljše iz predtekmovanj.

S Štengijado projektu tudi letos dodajajo humanitarno noto. Gre za odprto prvenstvo Policijske uprave Maribor in letos že drugič tudi državno prvenstvo Policije, v teku mešanih trojk po 455 kamnitih stopnicah na Kalvarijo za velik prehodni pokal. Že 7. Štengijada bo potekala jutri, s pričetkom ob 11. uri, pod stopnicami na dvorišču Zavoda Antona Martina Slomška. V preteklih letih so ekipe v obliki startnine prispevale 15 € za humanitarni namen, zbrani prispevki pa bodo namenjeni letovanju otrok in darovani Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.