15:42, čet, 28. Mar

4-dnevni trening za izvajalce Žive knjižnice





Mladinski kulturni center Maribor vabi na 4-dnevni intenzivni trening za izvajalce Žive knjižnice, ki bo potekal od 4. do 7. decembra 2014 v Hostlu Pekarna (Ob železnici 16, 2000 Maribor) v organizaciji MKC Maribor in Slovenske filantropije – Združenja za promocijo prostovoljstva.

Živa knjižnica je posebna inovativna metoda, ki skozi aktivni dialog ozavešča in izobražuje o človeških vrednotah in človekovih pravicah, spodbuja razpravo o predsodkih in stereotipih v družbi, prav tako pa doprinaša k razvoju prostovoljstva v organizacijah in lokalnih okoljih. Metodo Žive knjižnice je razvila danska mladinska nevladna organizacija Ustavi nasilje (Foreningen Stop Volden) leta 2000, od takrat pa se je metoda prenesla v mnoge države na svetu (trenutno se izvaja v ca. 60 državah).

Več o Živi knjižnici si lahko preberete na povezavi, dodatne informacije o dogodku pa najdete tukaj. Če vas zanima, iz kakšnih koščkov je sestavljena Živa knjižnica in kakšni so njeni koščki, ko so zloženi v sestavljanko, vas MKC vabi, da se odzovete vabilu in do 14. novembra 2014 izpolnite prijavnico.

Ziva knjiznica

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.