20:00, čet, 28. Mar

Prireditve Občine Radlje ob Dravi





Prireditve Občine Radlje ob Dravi:

obcina_radlje

V sredo, 16.aprila 2014
ob 10:00 v MMKC Radlje ob Dravi. Sadimo skupaj: zelišča na vrtu. Organizator: JZ ŠKTM Radlje ob Dravi.
ob 17:00 v Mislinja. Srečanje otroških folklornih skupin. Srečanja se bosta udeležili tudi skupini iz vrtca in OŠ Vuhred in OŠ Radlje. Organizator: JSKD:

V četrtek, 17.aprila 2014
ob 13:00 v Knjižnici Radlje po predhodni najavi. Svetovalno središče Koroška (izvaja MOCIS, Slovenj Gradec). Namenjeno vsem, ki se želite izobraževati. Obiščite svetovalko, svetovanje je brezplačno, obvezna predhodna najava v knjižnici: (02) 888 04 04 ali po el. pošti: knjiznicardl@r-dr.sik.si.. Dejavnost financirata in podpirata Ministrstvo za šolstvo in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
ob 19:30 v MMKC Radlje ob Dravi. Avtoštoparske zgodbe. Miran Ipavec pripoveduje zgodbe, ki so se mu zgodile v zadnjih 29 letih štopanja, kar je na trenutke tudi zabavno za poslušalce. Organizator: JZ ŠKTM Radlje ob Dravi.

V petek, 18.aprila 2014
ob 19:00 v MMKC Radlje ob Dravi. Filmski večer: ogled filma na platnu. Organizator: JZ ŠKTM Radlje ob Dravi.

V soboto, 19.aprila 2014
ob 19:00 v Kulturnem domu Radlje. Slavnostni velikonočni koncert ob 20-letnici Big Banda Radlje. Umetniški vodja in dirigent: Matjaž Klemenc. Repertoar slavnostnega koncerta vsebuje najrazličnejše skladbe od popa, latina do slovenskih skladb s solisti Aljo Krušič, Svenom Budjo in Matejo Kremljak.
Vstopnice bodo na voljo pri članih BBR, IZI Foto, BAR in IGRE LUDO ter uro pred koncertom. Organizator: Klub Big Band Radlje.

V nedeljo, 20.aprila 2014
ob 07:00 v Cerkvi sv. Mihaela Radlje. Velika noč – vstajenskavprocesija. Maše tudi ob 9.00 in 10.30 uri.

V ponedeljek, 21.aprila 2014
ob 09:30 na Vasi. Pohod na Remšnik – tradicionalni velikonočni pohod. Hrana iz nahrbtnika, pohod bo trajal cca. 4 ure, informacije: Miran, GSM 041 440 849. Organizator: ŠD Vas.

V torek, 22.aprila 2014
V dopoldanskem času v vseh enotah knjižnice. V tednu, ko potekajo slovenski dnevi knjige, izvajajo vodene obiske knjižnice za skupine otrok iz vrtcev, osnovnih šol ter mladih iz srednje šole. Skozi knjižnico vas bodo popeljali na zanimiv način, si ogledali razstave o knjigah, prebrali pravljico, pesem ali misel iz knjige ter si izdelali knjižno kazalo. Potrebna je predhodna najava.
ob 10:00 v MMKC Radlje ob Dravi. Izdelava domačih naravnih čistil, 1. del. Na delavnici bodo čistila izdelali, vsak udeleženec pa bo odnesel knjižico z recepti domov. Delavnica je brezplačna. Organizator: JZ ŠKTM Radlje ob Dravi.

V sredo, 23.aprila 2014
ob 17:00 v MMKC Radlje ob Dravi. Sadimo skupaj: predstavitev avtohtonih vrst. Predstavljene bodo avtohtone vrste na našem vrtu in njivi. Predaval bo strokovnjak iz Semenarne Ljubljane. Organizator: JZ ŠKTM Radlje ob Dravi.
ob 19:00 v Knjižnici Radlje. Zaključek bralne značke za odrasle »Korošci pa bukve beremo« in noč knjige. Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad vsem sodelujočim pri bralni znački za odrasle to sezono bo potekala prav na svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Za glavno nagrado in spodbudo k branju se bomo srečali z Alenko Rebula. Njen roman Blagor ženskam smo prebirali v letošnji sezoni bralne značke. Alenka Rebula Tuta je diplomirala iz filozofije, psihološka smer. Poučuje na slovenskem liceju Slomšek. Ukvarja se z esejistiko, literaturo, predavanji in delavnicami. Najbolj jo zanimajo otroštvo, psihologija telesa in odnosov ter kultura miru. Piše zanimivo in izjemno dobro obiskano spletno stran, na kateri je v različnih rubrikah že več kot tisoč strani gradiva in vsak teden pisateljica doda kaj novega, saj je življenje zanjo predvsem polno vzpodbud. Kdor obišče stran www. alenkarebula.com, se bo na ta naslov še zagotovo vrnil. Po razgovoru z Alenko Rebula pa vas vabimo na druženje ob knjigah, imenovano Noč knjige – berimo skupaj. Noč knjige je dogodek, s katerim obeležujemo svetovni dan knjige, 23. april. Namenjen je promociji branja in knjige. Podobna prireditev od leta 2012 poteka na Hrvaškem, že dlje časa pa v Nemčiji, Angliji itd. V letu 2014 bo prvič organizirana v Sloveniji, Srbiji in predvidoma tudi v Bosni in Hercegovini. Prireditev poteka pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. Zato Literarna skupina Utrip Zgornje Drave KD Muta v sodelovanju s Knjižnico in JSKD OI Radlje prireja literarni večer, na katerem boste lahko sodelovali tudi vi. Brali bomo
svoja dela in pa odlomke iz naših najljubših del velikih slovenskih literatov. Vemo, da je med vami veliko tihih ustvarjalcev, veliko strastnih ljubiteljev slovenske besede. Mogoče pa je čas, da je končno slišana tudi vaša pesem. Za prijetno vzdušje bo poskrbel MePZ KTD Sv. Anton na
Pohorju, ki že osem let navdušuje s prepevanjem vseh zvrsti glasbe: od cerkvenih, ljudskih, črnskih duhovnih, popevk … Zelo zaželjeno je tudi, da prinesete svoja literarna dela in nam jih preberete, pa četudi so to le kratke črtice ali pesmi. Dali si bomo priložnost in si prisluhnili, ker: »knjige so naše čarobne oči« in »branje je jadro za sanje«.

V četrtek, 24.aprila 2014
ob 09:30 v Domu za starejše občane Hmelina v Radljah. Bralne ure v domu za starejše občane Hmelina. Knjižničarke iz Knjižnice Radlje se s stanovalci doma pogovarjajo o knjigah na določene teme, berejo, ustvarjajo in se družijo.
ob 10:00 v MMKC Radlje ob Dravi. Izdelava domačih naravnih čistil, 2. del. Na delavnici bodo izdelovali čistila za dom, domač prašek, mehčalec … Ste vedeli, da lahko z domače izdelanimi čistili prispevate k varovanju okolja in veliko privarčujete? Delavnica je brezplačna. Organizator: JZ ŠKTM Radlje ob Dravi.
ob 13:00 v Koroškem pokrajinskem muzeju, Muzej Radlje ob Dravi (Dvorec Radlje, Koroška cesta 68, Radlje). Otvoritev oglednega depoja Leitingerjeve zbirke. Koroški pokrajinski muzej, Muzej Radlje ob Dravi, upravlja z muzejsko zbirko ljubiteljskega zbiralca in domačina Ferdinanda Leitingerja, ki jo je leta 2004 odkupila Občina Radlje ob Dravi. Ferdinand Leitinger je začel svojo zbirateljsko pot že v mladih letih z zbiranjem novcev, kasneje pa je zbirko dopolnjeval z raznovrstnimi orodji, knjigami in ostalim gradivom. Predmete je pridobil od sorodnikov in znancev ter drugih zbirateljev. S svojim dolgoletnim zanimanjem za istovrstne predmete je znotraj zbirke ustvaril številne kolekcije. Zanimive so predvsem kolekcije ključavnic, ključev, kmečkega in drugega orodja, kladiv, žlic in podkev. Leitingerjeva zbirka šteje več kot 2500 predmetov in več kot 3400 knjig. Del zbirke, Zbirka kladiv, je že od leta 2005 postavljena na ogled v pritličnih prostorih Dvorca. Z namenom predstaviti in približati javnosti obsežno in raznoliko Leitingerjevo zbirko smo predmete, razvrščene v posamezne kolekcije, razstavili na način oglednega depoja. Obiskovalcu bo zanimiva celotna zbirka kot tudi vsak predmet zase.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.