19:58, pet, 19. Apr

3. festival polstenja tik pred vrati





Vse od četrtka 3. do sobote 5. oktobra 2013 bo v Selnici ob Dravi , v prostorih proizvodnega podjetja SOVEN na Mariborski cesti 48, potekal 3.MEDNARODNI FESTIVAL POLSTENJA ali filcanja S SLOVENSKO VOČJO VOLNO.

Polstenje ali filcanje je ustvarjalna teksilna tekhnika, zanimiva za vse generacije. Narediti je mogoče volneno blago ali končni izdelek za oblačenje ali dom, BREZ VSAKEGA ŠIVA, s pomočjo mikane volne, vode in minimalnim dodatkom mila in ročnimi ustvarjalnimi gibi. Na dogodku se bodo srečale polstilke – mentorice in tečajnice – iz Slovenije in predstvnice iz vsaj 10-tih Evropskih držav. Vsak dan bo izvedenih 20 različnih začetnih in nadaljevalnih delavnic mokrega in suhega polstenja .

Združeno bo ljubiteljsko in profesionalno polstenje. Z namenom, da bo kdo od udeležencev v tej obrti zaznal svojo poklicno pot, bo poudarek na profesionalnem polstenju, vabljeni pa su tudi popolni začetniki. Dogodek bodo popestrili tudi prikazi drugih obrtnih tehnik, stojnice rokodelcev, modne revije, ogledi postopkov predelave volne v podjetju Soven, ob večerih pa glasbene točke.

polstenje5Torej če se želite naučiti polstenja ali filcanja z naravno volno, še vedno je čas da se prijavite ali jih obiščete ob samem dogodku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.