02:04, pet, 29. Mar

24 prostovoljnih gasilskih društev prejelo donacije





V okviru velike dobrodelne akcije “Za življenja gre” je včeraj 24 prostovoljnih gasilskih društev podravske in pomurske regije prejelo donacijo opreme. Akcija je pod okriljem Tuša združila dobavitelje in kupce, ki od septembra dalje z nakupom posebej označenih izdelkov v trgovinah Tuš sodelujejo pri zbiranju sredstev za nakup nujno potrebne gasilske opreme za reševanje na in iz vode.

Gasilska oprema, kot so škornji, čelade, reševalni jopiči in druga oprema, ki je povezana z vodo, bo tako dodobra opremila 4 prostovoljna gasilska društva GZ Dravske doline Radlje ob Dravi, 8 društev Gasilske zveze Maribor, 2 iz Območne GZ Ptuj in 2 iz GZ Središče ob Dravi.

Prejemniki donacije Mariborske regije
Prejemniki donacije Mariborske regije

Tem so se pridružila še posamezna prostovoljna društva GZ Dravograda, Radencev, Murske Sobote, Ljutomera, Beltincev, Črešnovcev, Ormoža in Ruš. S predajo donacije pa dobrodelna akcija “ZA ŽIVLJENJA GRE” še ni zaključena, saj bo potekala vse do konca novembra in tako bo v decembru sledila še zadnja predaja donacije.

Prejemniki donacije Podravske regije
Prejemniki donacije Podravske regije

»Po oblinem deževju, ko so morali nažalost prepogosto v pomoč pri reševanju premoženja, so gasilci širom Slovenije ponovno dokazali svojo nesebično pomoč in solidarnost. Vrednote, ki jih v Tušu izjemno cenimo, zato z našo zahvalo in prizadevanji tokrat usmerjamo v pomursko in podravsko regijo. Ob tem se zahvaljujemo našim dobaviteljem in kupcem za odlično sprejetost akcije in še intenzivnejšo podporo v oktobru, hkrati pa jih pozivamo k nadaljnjem sodelovanju. Tako bomo pripomogli k boljšem delovanju prostovoljnih gasilskih društev širom Slovenije in vsem omogočili, da bodo naša življenja varnejša,« je ob predaji donacije povedal Bojan Ratej, direktor marketinga v Tušu.

Bojan Ratej, Tuš Maribor, predaja donacijo Franciju Petku, poveljniku GZ Slovenije
Bojan Ratej, Tuš Maribor, predaja donacijo Franciju Petku, poveljniku GZ Slovenije

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.