23:46, čet, 28. Mar

20. mednarodno strelsko tekmovanje v Rušah uspešno zaključeno





Strelsko društvo I. Pohorski bataljon Ruše je ta vikend organiziralo tradicionalno Mednarodno strelsko tekmovanje z zračnim orožjem RUŠE 2014. Letos so obeležili jubilejno, 20. tekmovanje, odkar ga organizirajo v okviru Evropske strelske zveze, zato so mu namenili še toliko večjo pozornost.
DSC_0128

V dosedanjih letih so se tekmovanja v Rušah udeležile strelke in strelci, nosilci medalj z največjih strelskih tekmovanj in Olimpijskih iger, iz skoraj vseh kontinentov sveta.

Letos so se udeležili predstavniki Francije, Švedske, Malezije, Madžarske, Italije, Salvadorja, Turčije, Slovaške, Hrvaške, Srbije ter Slovenije. Ob dosedanji odlični organizaciji si je tekmovanje pridobilo mednarodni sloves in ob poročanju medijev doseglo precejšnjo odmevnost tako v Sloveniji kot v svetu.

DSC_0249

 

Dobre rezultate pa je pokazala tudi Slovenija. Željko Moičević, ki se je v obeh dnevih uvrstil v finalno osmerico in z dobrim streljanjem Sloveniji priboril dve bronasti odličji, tako je tudi izpolnil oba predpisana kriterija za nastop na marčevskem EP v Moskvi.

V ekipni razvrstitvi se je najbolje odrezala moška konkurenca, tako so si zagotovili tretje mesto; Moičević Željko, Debevec Rajmond in Markoja Robert. Dosežen ekipni rezultat reprezentance iz prvega dneva tekmovanja pa je tudi nov kvalifikacijski državni rekord merjen na decimalke.

Rezultati 20. mednarodnega strelskega tekmovanja RUŠE 2014

 

Obširni pregled dogodka si lahko ogledate na televiziji BK TV v oddaji Občinski informator, ki bo na sporedu v ponedeljek, 13. 1. 2014, ob 18.30.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.