09:14, čet, 25. Apr

2. Tek pod Pohorjem podprla tudi Magna





Danes je na Občini Hoče – Slivnica potekal podpis donatorske pogodbe za 2. Tek pod Pohorjem. Finančno so tek podprli Magna Steyr, Zavarovalnica Sava, Cestno podjetje Ptuj in podjetje Prangl. 

2. Tek pod Pohorjem, ki ga organizira Občina Hoče-Slivnica so podprle tudi gospodarske družbe iz Občine Hoče-Slivnica in širše. Tek se bo odvijal v nedeljo 3. junija 2018 na 10 km preverjeni trasi pod Pohorjem v Občini Hoče-Slivnica. Vsaka prireditev pa je tudi velik finančni in organizacijski zalogaj. Na gospodarskem forumu smo k sodelovanju pri organizaciji teka pozvali lokalna in regijska podjetja. Odzvali so se člani gospodarske mreže Občine Hoče-Slivnica. Finančno so tek podprli Magna Steyr, Zavarovalnica Sava, Cestno podjetje Ptuj in podjetje Prangl.

1. Tek pod Pohorjem, 2017.
1. Tek pod Pohorjem, 2017.

“V občini Hoče-Slivnica se zavedamo, da je tek šport, ki nas vse sprošča in nam krepi telo in duha. Šport je na drugi strani tudi aktivnost, ki nas povezuje in nam daje energijo in elan za nadaljnje delo. Zato smo se lani odločili in prvič izvedli neprofitno tekaško prireditev: 1. Tek pod Pohorjem.,” je dejal župan Občine Hoče-Slivnica Marko Soršak. K temu pa dodal, da je bila prireditev glede na vremenske razmere odlično obiskana, saj se je 10 kilometrske preizkušnje udeležilo 120 aktivnih tekačev.

podpis pogodbe hoče tek pod pohorjem4

“Občina Hoče-Slivnica je prislonjena na Pohorje in posledično se lahko ponašamo, da nam je šport pisan na kožo. Na vsakem koraku srečamo športnike vseh generacij in prav zaradi tega smo se odločili, da privabimo v našo občino še ostale športnike, tekače in na takšen način še dodatno promoviramo aktivnosti občine, tudi izven naših meja. V ta namen in kot začetek nečesa večjega, letos junija 2018 organiziramo že 2. Tek pod Pohorjem. Na dogodku bo poleg tekačev sodelovalo ševsaj 40 prostovoljcev, ki bodo poskrbeli, da se bo dogodek odvijal na vrhunskem športnem nivoju,” je še dodal Soršak.

Po besedah Davida Adama, sicer vodje projekta Magna Nukleus, prav tako tudi iz strani Zavrovalnice Sava,  direktor poslovne enote  Maribor Valentino Mendek, pravita, da so projekt podprli zato, ker da podpirajo zdrav življenski slog, kar se jima zdi še posebnega pomena tudi za njihove zaposlene.

Sicer pa na letošnjem teku ponovno pričakujejo vse aktivne in rekreativne športnike, ki želijo storiti nekaj več za svoje telo in želijo na drugačen način spoznati občino. Podjetja in društva pa bodo svoje zaposlene zmotivirala, da se udeležijo teka pod Pohorjem in tako poskrbijo za izvajanje Promocije zdravja na delovnem mestu.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.