10:55, pet, 19. Apr

Mojstri Shotokan karateja v Selnici ob Dravi navdušili obiskovalce





V Selnici ob Dravi je včeraj potekal dogodek Gala Embusai Shotokan Slovenija. Predstavili so se številni mojstri borilne veščine slovenskega shotokan karateja.

Gala Embusai Shotokan Slovenija že drugo leto zapored organizira  Karate klub Selnica ob Dravi, mojster Kamil Fras 6. dan.

V napolnjeni dvorani Hrama kulture Arnolda Tovornika so obiskovalci bili nad katami mojstrov navdušeni.

IMG_4150

Najpogostejši stili karateja v Sloveniji
Šotokan : V našem klubu imamo za osnovo Šotokan stil. Šotokan, Shotokan je stil karateja, osnovan po 2. svetovni vojni na podlagi naukov okinavskega mojstra Gičina Funakošija. Šotokan je trenutno najmnožičnejši stil karateja na svetu. Ime Šotokan sestoji iz treh japonskih pismenk – 松 – »šo«; »borovec«, 濤 – »to«; »valovanje« in 館 – »kan«; »zgradba, hiša«. Beseda »Šoto« naj bi pomenila zvok valovanja borovcev v vetru oziroma valovanje borovih dreves v vetru.

Karate klub Selnica ob Dravi

Namen Karate kluba Selnica ob Dravi je povezovanje vseh otrok, ki se ukvarjajo s karate športom, ne glede na spol. V klubu skrbijo za izobraževanje strokovnih kadrov, prirejajo tekmovanja, ustvarjajo pogoje za uspešno delo, zagotavljajo sodelovanje tekmovalcev na različnih tekmovanjih in zastopajo slovenski karate.

“Karate kot športna disciplina razvija visoko stopnjo koordinacije gibov telesa, je idealen šport kot dopolnilo k drugim športom in razvija tudi psihično neodvisnost otrok. Ob treningu otrok doseže visoko stopnjo zaupanja vase in v svoje sposobnosti. Karate je lahko terapija za hiperaktivne otroke, pri manj aktivnih pa poveča aktivnost in splošno razgibanost telesa,” pove mojster Fras Kamil.

To je antična borilna veščina, ki ne uporablja orožja. Temelji na popolni sinhronizaciji telesa in se ne zanaša na fizično moč človeka. V karateju sta telo in um nerazdružljiva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.