01:35, sob, 27. Apr

Karate turnir v Rušah že 37 let zapored





Minulo soboto se je v Rušah odvil tradicionalni mednarodni KARATE ­ DO turnir Ruše 2014. Tudi letos so ga pripravili v spomin na 71 ­obletnico padlemu Pohorskemu bataljonu in krajevnemu prazniku Ruš.

pan1

V skladu s programom tekmovanj S.K.I.F. Slovenije je Shotokan karate-do klub »Š.D.«-Ruše organiziral 37. tradicionalni mednarodni S.K.I.F. karate-do turnir za pokal »Ruše 2014«. Mednarodni turnir je potekal v soboto, 15.02.2014, v Športni dvorani Ruše-Športni park Ruše. Turnir poteka že 37 let zapored, zato je postal eden najstarejših turnirjev v Sloveniji. Letos se ga je udeležilo več kot 400 tekmovalcev in tekmovalk iz 16 ekip iz tujine in Slovenije.

DSC_3586

Pred pričetkom turnirja je vse navzoče pozdravil glavni inštruktor in predsednik Shotokan karate-do Š.D.-Ruše Shihan Ivan ČERIČ, 7.DAN. 37. Tradicionalni mednarodni turnir je svečano odprl župan občine Ruše g. Uroš ŠTANC. S.K.I.F. Slovenije je v začetku turnirja proglasila in podelila priznanja (plakete in pokale) najboljšim posameznikom in klubom za naj rezultate v letu 2013:

PERSPEKTIVNA ŠPORTNICA: CLARISSA ROŠKER (Kanazawa dojo-Maribor)
PERSPEKTIVNI ŠPORTNIK: ŽAN PODBORŠEK (ATOM-DOMŽALE)
NAJ ŠPORTNICA: TAMARA KOKALJ (ATOM-DOMŽALE)
NAJ ŠPORTNIK: TIMOTEJ KOKALJ (ATOM-DOMŽALE)
NAJ INŠTRUKTOR: LOVRENC KOKALJ (ATOM-DOMŽALE)
NAJ KLUBI: 1.mesto ATOM-DOMŽALE
2.mesto: IG-SHOTOKAN
3.mesto: Š.D.-RUŠE

Na samem turnirju so največ pokazali člani S.K.I.F. Romunije pred člani reprezentance SZTK in S.K.I. kluba Atom-Domžale.

Najuspešnejša tekmovalka turnirja je bila KARIN PODBORŠEK (Atom-Domžale) in najuspešnejši tekmovalec pa LOVRO KRAMBERGER (Ig-Shotokan).
Najboljši tekmovalci so prejeli diplome in medalje, zmagovalci starejše selekcije v katah in vsi v kumiteju pa še pokale. Najboljši trije klubi pa so prejeli pokale.
DSC_3593

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.